2022 asgari ücrete 2. zam var mı? Asgari ücret zammı hangi ayda yapılacak?

2022 yılında P,54 zamlanan ve 4253 TL'ye yükselen asgari ücret, enflasyon hareketliliği ve yapılan zamlar neticesinde tekrardan yetersiz duruma gelmeye başladı. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi olan eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, katıldığı bir programda bu durumu gündeme getirerek değerlendirme yaptı. ''Gerekirse asgari ücrete yıl ortasında bir zam daha gelmeli.'' diyen Zeybekci, vatandaşın aklına ''Acaba asgari ücrete zam gelir mi?'' sorularını düşürdü. İşte detaylar...

22.03.2022-14:35 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-14:35) 2022 asgari ücrete 2. zam var mı? Asgari ücret zammı hangi ayda yapılacak?

Geçtiğimiz günlerde Nihat Zeybekci'nin asgari ücret ile alakalı yaptığı açıklamalardan sonra milyonlarca insanın aklında zam gelip gelmeyeceği sorusu dolanmaya başladı. Zeybekci, konuyla alakalı "Gerekirse Türkiye’de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı "Gerekirse Türkiye’de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı" demişti. Dolayısıyla herkes asgari ücrete zam yapılacağını düşündü. Peki zam yapılacak mı? Zamlar ne zaman yapılacak?

Agari ücrete yeni zam ne zaman gelecek?

AK Partili Cahit Özkan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada şunlara değinmişti:

"Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız.Biz asgari ücretli vatandaşımızı enflasyona, maliyetlere ezdirmeyeceğiz. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız."

asgari ücret

2022 yılında asgari ücrete ikinci kez zam gelecek mi? Ne zaman gelecek?

Normal şartlarda emeklilere ve memurlara senede iki defa zam yapılmaktadır. Bunun yanı sıra asgari ücret alan vatandaşlara da ara zam yapılma konusu gündeme geldi.

Yapılan son açıklamalardan sonra asgari ücrete 850 TL zam yapılma ihtimali olduğu öğrenildi. Bu sene ülkemizde enflasyon oranının %40 ve üzerinde olması bekleniyor. 2022'nin ilk 6 aylık enflasyon rakamının ya da buna yakın bir oranın esas alınabileceğini belirtiliyor. Bunun yanı sıra 6 aylık enflasyon oranı %6'ya denk gelmektedir. Bu doğrultuda asgari ücrete temmuz ayından itibaren geçerli olacak şekilde 850 TL zam gelme ihtimalleri konuşuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal