Kırmızı etten sonra bir zam da Ramazan'ın gözdesine! Hurma fiyatlarında yüzde 35 oranında artış

11 ayın sultanına sayılı günler kaldı. Ramazan ayında sofraların gözdesi olan hurma çeşitlerinin kilosu, yapılan zamlarla birlikte 25 lira ile 300 lira arasında farklılık gösteriyor.

22.03.2022-14:29 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-16:02)

Ramazan ayına çok az bir süre kala milyonlarca 11 ayın sultanında sofralardan eksik olmayan Ramazan hurması, esnafların tezgahlarında en öndeki yerini çoktan aldı. Hem iftarda hem de sahurda afiyetle yenen hurmanın bu yılki fiyatları ise milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. 

Ait olduğu bölgeye göre fiyatlarında farklılık yaşanan hurmalarda bu yıl yüzde 35 oranında zam yapıldığı öğrenildi.

25 liradan başlıyor 300 liraya kadar 

Yapılan zamla birlikte bu yıl hurma fiyatları 25 lira ile 300 lira arasında değişerek satışa sunuluyor.

Eminönü’nde Ramazan ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten esnaf Mahmut Yıldız, "Hurma ve kompostoluk çeşitlerinin tamamı hazır. Ramazan'a tamamen hazırız, müşterilerimizi bekliyoruz. İnşallah Ramazan ile birlikte satışlarımız artar. Eskiden hurma her yerde olmuyordu şimdi her yerde var buna nazaran talep var. Hurma fiyatları değişiyor. Önümüzdeki günlerde de indirim yapıp fiyatları geri çekeceğiz." ifadelerini kullandı.

En fazla yarım kilo alınabiliyor

Ramazan'ın aynın yaklaşmasıyla birlikte hurmaları tezgahlara dizdiklerini söyleyen esnaf Mustafa İğde ise "Müşterilerimizi bekliyoruz artık. İran hurması var paket 25 TL, Kudüs hurması 100 TL, Medine 85 TL, Kudüs hurmasının büyük olanlarını ise 160 TL’den satıyoruz. Talep şu anda az var fakat bir iki güne yoğunluk başlar. Ramazan'a iki gün kala kuyruk oluşur, sonrasında ise Ramazan'ın ilk 10 gününe kadar devam eder satışlar. Geçtiğimiz sene Kudüs hurmasını 65 TL’ye satıyorduk bu sene 100 TL’ye satıyoruz. Yüzde 35 zam geldi diyebiliriz. Vatandaş en fazla yarım kilo alabiliyor." şeklinde konuştu.

50 liralık hurma aldık

Eminönü’ne Ramazan ayında tüketmek için hurma almaya geldiğini belirten bir diğer vatandaş da şöyle dedi: "Bağcılar’dan geldik hurma almak için. Fiyatları araştırmadık 50 TL’lik hurma aldık. Eminönü’ne gezmeye geldik gelmişken hurma alalım dedik.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal