Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Asgari ücrete ek zam için tarih belli mi, onaylandı mı?

Enflasyonda yaşanan artışlar askeri ücretlerde zam beklentilerine neden oldu. Askeri ücret çalışanları hükümetin bu konuyla ilgili atacağı adımları merak ederken katıldığı televizyon programında bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan askeri ücrete zam sinyali geldi. Peki, Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Asgari ücrete ek zam için tarih belli mi, onaylandı mı? İşte bu soruların yanıtları..

22.03.2022-10:33 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-10:37) Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Asgari ücrete ek zam için tarih belli mi, onaylandı mı?

Asgari ücrete ek zam için tarih belli mi, onaylandı mı?Ekonomide yaşanan dalgalanmalar ve enflasyonda görülen ani yükselişler zamları arka arkaya getirirken bu durumdan en çok askeri ücretle geçinmeye çalışan vatandaşlar etkilendi. Fiyat artışları karşısında zor zamanlar yaşayan vatandaşlar asgari ücrete bir ek zam beklentisi içine girerken hükümetin konuyla ilgili çalışmalarını da yakında takip ediyor. 


2022 yılında askeri ücrete ikinci bir zam gelir mi yönündeki beklentiler hakkında bir konuşma yapan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Askeri ücrete yılda ikinci kez zam yapılabilir mi şeklinde merak edilen bir soruya şuan ki mevzuatta sadece bir kez yapıldığı fakat bunun değiştirilebileceğini söyledi. Bu açıklama sonrası vatandaşlarda 'Asgari ücrete ek zam gelecek mi?' sorusuna yanıt aratırken gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin ise asgari ücret miktarlarına bir yıl içinde ikinci kez zam yapılma çalışmasının olağanüstü şartlar dahilinde değerlendirilmeye alınabileceğini söyledi. 

Asgari ücrete ek zam için tarih belli mi, onaylandı mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete zam beklentileriyle ilgili yaptığı açıklamasında Ocak ayında yüzde 50 oranında bir arış yapılan asgari ücretin ayrıca vergi dışı bırakıldığını hatırlatarak sabit ücretle çalışanlar için AGİ'nin kaldırıldığını aktardı. Hükümetin asgari ücret ile ilgili atacağı adımlardan bahseden Bakan Bilgin, şartlar dahilinde bu konunun değerlendirileceğini ve şayet Meclis gündemi ile değiştirilme durumu olmazsa asgari ücretin yeni miktarının Aralık ayında belirleneceğini söyledi.

Asgari ücrete ne kadar zam gelir?

Asgari ücrete ne kadar zam gelir?

Hükümet kanadında yapılan asgari ücret açıklamaları sonrası konuyla ilgili değerlendirme yapan uzman isimler ise 2022 yılının ilk 6 aylık enflasyon rakamının veya bu rakama yakın bir oranın esas olarak alınabileceği görüşünü savundular. Bu rakamın bugün yüzde 20 civarında göründüğünü belirten uzmanlar asgari ücretin Temmuz ayında 850 TL gibi bir zamla yeniden güncelleneceğini ifade ediyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal