Asgari ücrete bir zam daha gelecek mi? Hak-İş sendikasından kritik asgari ücret açıklaması geldi!

Asgari ücrete Temmuz ayında bir zam daha gelebilir iddialarının ortaya atılması üzerine tartışmalar sürüyor. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan bu konunun şu an için olumsuz olduğunu belirterek, "3 ay önce başlayan asgari ücret tartışmaları, ‘Temmuz ayında asgari ücret yeniden belirlenir mi?' sorusunun cevabı maalesef bugün için olumsuz." şeklinde konuştu.

23.03.2022-15:06 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-18:03) Asgari ücrete bir zam daha gelecek mi? Hak-İş sendikasından kritik asgari ücret açıklaması geldi!

Tokat’ta düzenlenen bir eğitim programında "Çalışma Hayatında ve Sendikal Hayatta Kadın" konulu toplantıda konuşma yapan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendikalarında 200 bin kadın üye olduğunu hatırlattı ve kadınların daha fazla sendikal faaliyetlerde bulunmalarını arzuladıklarını belirtti.

Bugün için olumsuz

Temmuz ayında asgari ücrette tekrardan bir güncelleme gelir mi sorusunun cevabının şu an için olumsuz olduğunu aktaran Arslan, "Hak-İş olarak mevzuatı biliyoruz, asgari ücret tespit komisyonu ve mevzuatımız, asgari ücretin en az yılda bir defa belirlenmesi. Temmuz ayında asgari ücret belirlenir mi? Sayın Bakandan aldığımız bilgiler, mevzuatımızın bizim önümüze koyduğu gerçekler, komisyon toplanması, ücretin belirlenmesi, 1 Ocak 2023'ün beklenmesi gerekiyor. Dolayısıyla 3 ay önce başlayan asgari ücret tartışmaları, 'Temmuz ayında asgari ücret yeniden belirlenir mi?' sorusunun cevabı maalesef bugün için olumsuz." dedi.

Asgari ücrete bir zam daha gelecek mi? Hak-İş sendikasından kritik asgari ücret açıklaması geldi!

Pek mümkün gözükmüyor

Söz konusu gerçeklerin farkında olunduğunu vurgulayarak asgari ücret komisyonunun toplanması için isteklerini belirtenlere saygılı olduklarını söyleyen Arslan, "Mevzuat eksikliği, Türkiye'nin içinden geçtiği zorluklar, dünyanın yaşadığı zorluklar, bölgemizde devam eden savaşlar, pandeminin tüm dünyayı sarstığı sonuçlarıyla baktığımız zaman, bunun pek de mümkün olmayacağını görüyorum. Hükümetimiz asgari ücreti temmuz ayında belirlerse de teşekkür ederiz. Bundan da hiç rahatsızlık duymayız. 'Allah razı olsun' deriz. Dolayısıyla bu şartları bilerek toplumu, çalışanları gereksiz yere bu anlamda meşgul etmek hem çalışanlarımız için hem de devletimize haksızlık. Asgari ücret tespit komisyonun temmuz ayında toplanması, evet, hoşumuz gider. Mümkün olursa iyi olur ama bugünkü mevzuatımızda bunun pek mümkün olmadığını görüyorum. Arkadaşlarımız bu noktada gerçekten hayal kırıklığı yaşasın istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu toplantıya Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile birlikte Yeşilyurt Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir ve birçok sendika üyesi katılım sağladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal