El konulan araç ihalesine nasıl girilir, şartları nelerdir? E-İhale ile araba alma ve araç ihalesine giriş şartları

Ticaret Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan araçları satın almak isteyen kişiler E-İhale ile araba almanın ve araç ihalesine giriş yapmanın şartlarını öğrenmeye çalışıyor. Peki El konulan araç ihalesine nasıl girilir, şartları nelerdir? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

23.03.2022-14:53 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-14:53) El konulan araç ihalesine nasıl girilir, şartları nelerdir? E-İhale ile araba alma ve araç ihalesine giriş şartları

Ticaret Bakanlığı, yurt dışından Türkiye’ye giriş yapmak üzereyken çeşitli sebeplerden dolayı gümrük girişine takılan otomobilleri ihale ile piyasa değerinin altında bir fiyata satışa çıkarıyor. Büyük çoğunluğu yabancı plakalı olan bu araçların E-İhale yöntemiyle satışa çıkarıldığını öğrenen insanlar E-İhale ile araç satın almanın ve araçların satış ihalesine giriş şartlarını öğrenmek için arama motorları üzerinden hızla araştırma yapmaya başladı.

El konulan araç ihalesine nasıl girilir, şartları nelerdir?

Ticaret Bakanlığı ihale ile araç satışı

Ticaret Bakanlığı tarafından her ay gümrükte takılan ikinci el araçların satışları gerçekleştiriliyor. Piyasadaki sıfır ve ikinci el otomobillere göre fiyat anlamında daha alt seviyede bulunan araçlara insanların talebinin yüksek olacağı tahmin ediliyor. Özellikle son yıllarda tavan yapan otomobil fiyatları insanları bu tür araçlara yönlendiriyor. İşte Ticaret Bakanlığı’nın ihale ile satışa çıkardığı araçların fiyatları:

2005 model Peugeot 307 marka araç 65 bin 500 lira

2005 model Peugeot 807 marka araç 66 bin 250 lira

1999 Opel Vectra model araç 66 bin lira

2007 model Mıtsubishi Grandis marka araç 66 bin 500 lira

2004 model Peugeot 307 marka araç 70 bin lira.

Ticaret Bakanlığı’nın yukarıda bulunan araçlarını satın almak isteyen kişilerin Ticaret Bakanlığı’nın intenet sitesinde yer alan ‘’E-İhale’’ bölümünden ‘’Üye Ol’’ kısmına tıklaması ve kayıt işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. E-Devlet sistemi üzerinden de yapılabilen kayıt işlemlerinin tamamlanması için teminat tutarı kadar bir para bulundurulması gerekmektedir.

Yapılan ihale sonucunda aracı almaya hak kazanan kişiler satış şartnamesinin ıslak imzalı bir öneği ile birlikte satışı yapan birime müracaat etmelidir. Daha sonrasında gerekli diğer evrakların da teslim edilmesinin ardından kısa bir süre içerisinde aracın  teslim alınması gerekmektedir. Bu süreyi aşan kişilere araç teslim edilmemektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal