Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret ara zam sonrası kaç TL olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücrete zam açıklaması

Son olarak Ocak ayında zamlanan ve net olarak 8506 TL’ye yükselen asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak ara zam ile ilgili tartışmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konu hakkında önemli bir açıklama geldi. Peki Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret ara zam sonrası kaç TL olacak? İşte asgari ücret son dakika gelişmeleri...

27.05.2023-18:13 - (Son Güncelleme: 27.05.2023-18:13)

Asgari ücrete ara zam gelişmeleri Türkiye’de çalışan milyonlarca vatandaşın gündemini meşgul ediyor. Konu hakkında gözler hükümetten gelecek son dakika açıklamalarına çevrilmişken, bugün konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da asgari ücret zammı ile ilgili kritik açıklamalara yer verdi. Temmuz ayında yapılacak zam öncesinde Erdoğan’ın açıklamaları oldukça dikkat çekiciydi. Peki Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret ara zam sonrası kaç TL olacak?

Asgari ücrete a ara zam gelecek mi, ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammın şu açıklamalarda bulundu:

Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor. Komisyonun toplanıp çalışması ile belirleniyor. Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız gereken adımları atacağız. Enflasyon da düşüş eğilimine girdi, tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Seçimden sonra piyasalarda rahatlamayı göreceğiz.

Asgari Ücrete Ara Zam

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması

Real fiyatlardaki değişimi belirleyip ona göre yapıyoruz ama yurttaşlarımızın aklında kalsın diye ben 500 dolardan bahsettim. Biz cumhuriyet tarihimizin en büyük artışını yaptık ama şimdi değerlendirmeleri yapıp tekrardan zam yapacağız.

Asgari ücretten verginin kaldırılması bir devrimdir. Bu rahmetli Ecevit'in bir idealiydi ancak uygulayamadı, uygulamak bize nasip oldu. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasına izin vermeyiz.

Bölgesel asgari ücreti gündeme almayı düşünmüyoruz. Bölgesel asgari ücrete gidildiği zaman ülkedeki nüfus hareketliliğini farklı yönlendirebilir. Bu konuda teşvikler var. Sanayisi az olan bölgelere sanayi kurulduğunda teşvikler yapılıyor.

Asgari ücret ara zam sonrası kaç TL olacak? 

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş asgari ücrete yapılacak ara zamla ilgili olarak milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. İşte Kurtuluş’un açıklamalarından öne çıkanlar:

İkinci tura girdiğimiz bu dönemde asgari ücretle ilgili beklentiler yüzde 30 artışla 11 bin TL’ler iken, seçimlerde ikinci turun ortaya çıkması dolayısıyla memur zamları ile asgari ücret zammının eşitlenebileceği kanaatindeyiz.

Bu da yüzde 45 artış demek oluyor. Yüzde 45 artışla düşündüğümüzde sayın Cumhurbaşkanının seçime kadar asgari ücreti 12 bin 500 TL olarak açıklaması bizim için sürpriz olmayacaktır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal