ASELSAN Nedir?

ASELSAN Türk sanayisinin en değerli parçaları arasında yer alıyor. Peki, Aselsan açılımı nedir?

01.12.2021-09:44 - (Son Güncelleme: 18.12.2021-13:48)

Uzun süre dışa bağımlı olarak varlığını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, ASELSAN’ın gücüyle yükselmeye devam ediyor. Güven veren teknoloji sloganıyla hayatını sürdüren kuruluş, ülkenin en değerleri şirketlerinden biridir. Aselsan hisseleri Türkiye’nin en değerleri hisseleri olarak halkta karşılık görmektedir. Aselsan’ın satılma iddialarının yalanlanmasıyla birlikte gündem yine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullandığı silahlara geldi. 

ASELSAN KATAR İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU

Savunma sanayi şirketi Aselsan, yeni bir isim için patent başvuruda bulundu. Türk Marka ve  Patent Kurumu'na "Aselsan Qatar" markasını tescil ettirdi. CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, marka başvurusunu ve Aselsan'ın Katar'a yönelik faaliyetlerinin araştırılmasını Meclis gündemine taşıdı. Katar askerlerinin uçak eğitimi için Türkiye'ye gelmesi ve Türkiye'nin Katar'daki üssü hakkında olabileceği konuşuluyor.

ASELSAN NEDİR?

Aselsan, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından 1975 yılında kurulmuştur. Kurulma amacı olarak TSK’nın haberleşme ihtiyaçlarını karşılamadır. Merkezi Ankara’nın Yenimahalle ilçesindedir. İleri teknolojiye dayalı olarak, programlı bir şekilde müşteri ve ürün yelpazesini genişletmiş olup, bugün modern elektronik cihaz ve sistemler geliştirir. Bu ürünleri tesis edip pazarlar, satış hizmetlerini yürütür. Bu hizmetleri veren bir elektronik sanayi kuruluşudur. Ankara’da Macunköy, Akyurt, Gölbaşı ve Teknokent’te yerleri bulunmaktadır. Genel müdürlüğüyle Macunköy’dedir. Kurum aynı zamanda Teknofest İstanbul’un paydaşlarındandır. 


ASELSAN HİZMETLERİ

Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri (HBT), Savunma Sistem Teknolojileri Grup Başkanlığı (SST), Radar Elektronik Harp İstihbarat Grup Başkanlığı (REHİS), Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Grup Başkanlığı (MGEO) olmak üzere dört grubun başkanlığını yapmaktadır.

ASELSAN AÇILIMI NEDİR?

Net geliri ve değeri sürekli yükselen ASELSAN’ın açılımı Askeri Elektrik Sanayi’dir. Aselsan 46 yıldır hizmet vermektedir. 


ASELSAN ÜRÜNLERİ

ASELSAN sadece askeri savunma sanayisi değil, birçok konu üzerinden üretim yapmıştır. İleri Gözetleyici, Havan Ateş İdare Sistemi, Mühimmat Transfer Sistemi, Lojistik Destek Gemileri, Amfibi Gemi Projesi, MİLGEM Savaş Sistemi Tedariki Projesi, Araç Telsizi Yan Birimleri ve Aksesuarları, Mobil Amaç- Göndermeç ve Tekrarlayıcı Telsiz Ekipmanı ve birçok ürünü bulunmaktadır.

ASELSAN BAE’YE SATILDI İDDİASI GERÇEK Mİ?

Ana Muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin veliaht prensinin Türkiye’ye gelmesi sonrası şok bir iddia ortaya attı. Ortaya attığı iddiaya göre Aselsan, Roketsan ve Havelsan BAE’ye satılacak. Türkiye ile BAE arasında 10 farklı konu üzerinden anlaşma yapılmıştı. Bu iddialar yalanlandı ve 10 konu hakkında herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Bazı kaynaklar da BAE’nin Aselsan’a ortak olmak istediği söyleniyor. İddiaların gerçek olduğuna dair bir bilgi yer almıyor.

ASELSAN'DAN SATILMA İDDİALARINA YANIT

Aselsan'ın BAE'ye satılması iddialarına kurumdan cevap geldi. Açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında, ASELSAN’ımız ile ilgili kaynağı belli olmayan iddialar dile getirilmektedir. Halkımızın bağışları ile kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın sahip olduğu Şirketimiz hakkındaki bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz. Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan Haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal