Aruba’da Ziyaret Edilecek Yerler

Kasırgaların sıklıkla görüldüğü, okyanusun güneyin de yer alan Aruba tropik bir tatil yapmak isteyenler için harika bir seçim olabilir. Peki Aruba’da ziyaret edilecek yerler nereler? İşte detaylar...

13.06.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-17:20) Aruba’da Ziyaret Edilecek Yerler

Karayiplerin incisi olarak da bilinen bu yer de harika plajlar, restoranlar ve kumarhaneler bulunmaktadır. Tatilinizi unutulmaz ve fantastik kılmak istiyorsanız Aruba da ziyaret edilecek yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Arubada mutlaka ziyaret etmeniz gereken 5 yer;

  • De Palm Adası

Bu plaj da tam olarak bir otel konforu var desek inanır mısınız? De Palm Adası neredeyse için de her şey dahil giriş ücretiyle size harika hizmetler sunuyor. Birçok aktiviteleri bulunan bu plaj da eşsiz bir gün geçirebilirsiniz.

  • Antilla Enkazı

Tarihi, deniz altın da görmek isteyenler için harika bir fırsat, Alman gemisinin kalıntıları bulunan bu tarihi enkaz sizin için muhteşem bir keşif olacaktır.

  • Bebek Plajı

Bebek plajı güzelliği ve huzurlu ortamıyla aileniz ve çocuklarınızla rahat vakit geçirip denizine girebileceğiniz bir plajdır.

  • Arikok Ulusal Parkı

Doğa sever bir yanınız varsa burası tam size göre ayrıca bu Arikok Ulusal Parkı bir çok ilginç canlılara de ev sahipliği yapıyor.

  • Aruba Eşek Koruma Alanı

Otomobiller yerlerini alana kadar her türlü taşımacılık için eşekler kullanılıyordu. Otomobiller eşeklerin yerini aldığın da bu canlılar doğaya salındı. Daha sonrasın da doğaya salınan bu canlılar birçok trafik kazasına sebep olduktan nesli tükenmeye başlayınca hayvanlar severler tarafından Aruba Eşek Koruma Alanı oluşturuldu. Ücretsiz olarak giriş sağlayabilirsiniz.

Aruba Da Nerede Kalınır?

Her bütçeye uygun otel bulabileceğiniz Arubu da lüks otellerinden butik otellerine kadar 350 adet otel bulunmaktadır. Lüks otellerin gecelik fiyatları 2000-3000 TL üzerlerin de olup daha uyguna bulabileceğiniz otellerin gecelik fiyatları 500-600 TL dir. Erken rezervasyon yaptırdığınız takdirde bu ücretlerin yarısı kadar fiyat ödersiniz. Ayrıca birçok lüks otellerin kumarhanesi ve restoranları da mevcuttur.

  • Palm Beach
  • Oranjestad
  • Eagle Beach

Bu bölgelerde bulunan oteller de rezervasyon yaptırabilirsiniz. Aruba nere de kalınır sorusuna böyle cevap vermiş olalım.

Aruba da ne Ne Yenir?

Denizden çıkan ne varsa yiyen yerel halk bunların yanı sıra pirinç, tatlı patates ve mısır tüketirler. Sığır eti neredeyse tüketilmeyen bu ada da domuz eti tüketilmektedir. Domuz eti yemeyenler için deniz ürünleri yemekleri tercih edilebilir bir avantajdır.

En meşhur yemekleri şöyledir;

  1. Pepperpott (domuz eti ile yapılan bir yemektir)
  2. Coconut Shrimps (hindistan cevizi ve karidesle yapılır)
  3. Uçan balık yemeği
  4. Cutters ( Popüler olan bir sandviçtir isteğe bağlı içine tavuk ya da balık eti de konulabilir.
Aruba da ziyaret edilecek yerlerden sonra önde gelen bu yemekleri deneyebilir domuz eti tercih etmeyenler için balık yemeklerini yiyebilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal