Artvin'de korkutan heyelan! Kayalar tırların üzerlerine devrildi: O anlar kameraya yansıdı

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde meydana gelen heyelandan ötürü yoldan geçen TIR'lar zarar gördü. 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı heyelanla ilgili AFAD açıklama yaptı.

01.07.2022-10:31 - (Son Güncelleme: 01.07.2022-11:10)

Gelen bilgiler doğrultusunda, Hopa-Kemalpaşa arası Karadeniz Sahil Yolu üzerinde sabah saat 07.35 civarlarında heyelan gerçekleşti. Gürcistan’a gitmek üzere yol kenarında park halinde bekleyen TIR, yamaçtan kopan dev kayaların altında kaldı. Diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine bölgeye AFAD, HOPAK, AKUT, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucunda Azeri uyruklu TIR şoförünün cansız bedenine ulaşıldı.

Heyelan sebebiyle Karadeniz Sahil Yolu’nda ulaşım tek şeritten kontrollü olarak yürütülürken, kayaların altında başka araç olup olmadığının belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı.


AFAD'dan açıklama

Bölgede yaşanılan gelişmeleri yakından takip edildiğini dile getiren AFAD, meydana gelen heyelanla ilgili son bilgileri aktardı. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Artvin'in Hopa ilçesinde bir TIR parkı mevkiinde heyelan meydana gelmiştir. Bölgeye AFAD, JAK, itfaiye, AKUT, HOPAK ve 112 ekipleri sevk edilmiştir. Olayda bir kişi hayatını kaybetmiş olup, iki kişi yaralanmıştır.' denildi ve kapalı yollara değinerek, 'Yol iki yönlü araç trafiğine kapatılmış olup Karayolları tarafından çalışmalar devam etmektedir. Yol açılıncaya kadar bölgede ihtiyaçların karşılanması için gerekli tedbirler alınmaktadır." açıklamalarında bulunuldu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal