Artvin’de Fırtına ve Hortumun Acı Bilançosu

Artvin’de şiddetli yağış, fırtına ve hortumun çıkmasına sebep oldu. Çıkan fırtına ve hortum ilçede tahribata neden oldu.

23.08.2021-14:33 - (Son Güncelleme: 23.08.2021-15:35)

Artvin’in Şavşat ilçesinde etkisini gösteren sağanak, fırtına ve hortumun çıkmasına sebep oldu. Birçok ev, samanlık ve ahırların çatısı uçtu, ağaçlar kökünden söküldü, elektrik direkleri devrildi. Köy muhtarı Oktay Çelik, hasar tespitlerinin sürdürdüğünü belirterek, "20 evimiz hasar gördü bunların 3’ü kullanılamaz hale geldi. 12 samanlık, 11 ahır da zarar görmüştür. 4 odalı bir beton ev yerle bir oldu" ifadelerinde bulundu. 

ACI BİLANÇO GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI 

Artvin’de hortum ve fırtınanın acı bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı. Akşam saatlerinde başlayan sağanak, Pınarlı köyünde vatandaşa zor anlar yaşattı. Can kaybı ve yaralananın yaşanmadığı afette, kendilerini evlerinden dışarı atan vatandaşlar ise kokup paniğe kapıldı. Ekipler bölgeye sevk edilerek hasarlı enerji hatlarında onarım çalışması başlattığı öğrenildi. Fırtına nedeniyle hasarlı evleri oturulamayacak duruma gelen köylüler de yakınları ile komşularının yanına yerleştirildiği bilgilerine ulaşıldı. 

Geceyi zor bir şekilde atlatan köy halkı, o anları anlatarak, yaşamları boyunca böyle doğa olayına ilk kez tanık olduklarını belirtti. Tek tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu belirten köy sakinleri, yardım için gelen devlet yetkililerine de teşekkür etti. Köy muhtarı Oktay Çelik, hasar tespitlerinin sürdürdüğünü söyleyerek; “Devlet bu yaraları saracaktır. Gece başlayan çalışmalar sürüyor. Köyde kullanılacak evlere elektrik verilecek. 20 evimiz hasar gördü bunların 3’ü kullanılamaz hale geldi. 12 samanlık, 11 ahır da zarar görmüştür. 4 odalı bir beton ev yerle bir oldu. Ağaçların ve çatıların verdiği hasarlar var. Can kaybı yaşanmamasına şükrediyoruz” ifadelerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal