Artvin’de Şiddetli Yağış: Dere Taştı Köprüler Tıkandı

Artvin’de şiddetli yağıştan sonra su baskınları meydana geldi. Şiddetli yağış dereyi taşırdı, köprülerin tıkanmasına yolların çamurla kaplanmasına neden oldu.

16.08.2021-08:44 - (Son Güncelleme: 16.08.2021-09:08) Artvin’de Şiddetli Yağış: Dere Taştı Köprüler Tıkandı

Artvin’in Yusufeli İlçesinde etkili olan şiddetli yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Dere taştı, köprüler tıkandı yollar çamurla kaplandı. Ev ve ahırlar su baskınlarından etkilendi. Çok sayıda tarım arazisi su baskınlarından dolayı tahrip oldu. 

TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖRDÜ 

Artvin'in gece etkili olan sağanak yağış sonrası Barhal Çayı’nın taşmasına sebep oldu. Taşan dere su baskınlarına neden olarak vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bostancı, Esendal ve Mutlu gün köylerinde yağış sonrasında köprüler tıkandı, yollar su ve çamurla doldu. Dere kenarında bulunan bazı evler sel sularından etkilenirken, bir ahır ve içinde bulunan inek sel sularına kapıldı. 

Yusufeli İlçesi’nde yağmur etkisini azaltmasıyla bölgede hazır bekletilen iş makineleri çalışmalarına başladı. Tıkanan köprüler açıldı, kapalı yolların temizlenmesi için çalışmalar başlatılarak su baskınlarının getirdiği tahribat giderilmeye çalışılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal