Bakanlık Açıkladı! Sel Felaketlerinin Yaşandığı Bölgelerde Kamu Alacakları Ertelendi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan önemli açıklamalar geldi. Sel felaketinin meydana geldiği bölgelerde mücbir sebep hali ilan edilerek, kamu alacaklarının sene sonuna dek ertelendiği bildirildi.

14.08.2021-12:19 - (Son Güncelleme: 14.08.2021-12:32) Bakanlık Açıkladı! Sel Felaketlerinin Yaşandığı Bölgelerde Kamu Alacakları Ertelendi

Son zamanlarda Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta yaşanan sel felaketlerinde, son belirlemelere göre 38 kişi hayatını kaybederken, birçok ev, iş yeri ve tarım arazisi hasar gördü. 

CUMHURBAŞKANI  ERDOĞAN, AFET BÖLGESİ İLAN ETTİ 

Meydana gelen sel felaketinden sonra Kastamonu'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgede incelemelerde bulunduktan sonra, Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta selden etkilenen yerlerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı.

MÜCBİR SEBEP HALİ YIL SONUNA KADAR SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Söz konusu mücbir sebep hali nedeniyle kamu alacakları ertelenirken, bu hal 11 Ağustos tarihinden yıl sonuna kadar geçerli olacak.

KAMU ALACAKLARI ERTELENDİ

Bununla beraber her türlü vergi, ceza ve gecikme faizi ödeme süresi uzatıldı. Mücbir sebep döneminde verilmesi gereken beyanname ve bildirimler 17 Ocak 2022'ye kadar ertelendi. Vergi, ceza ve gecikme faizi ödemeleri ise 31 Ocak 2022'ye kadar uzatıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal