Arnavutluk Başbakanı Rama’nın ilk ziyaret adresi Anıtkabir oldu!

Resmi ziyaret için bugün Türkiye'yi ziyaret eden Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir'i ziyaret ederek Ata’nın huzuruna çıktı.

20.02.2024-17:40 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-17:40) Arnavutluk Başbakanı Rama’nın ilk ziyaret adresi Anıtkabir oldu!

Başbakan Rama ve heyetiyle birlikte Aslanlı Yol'dan geçerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine gelerek çelengini bıraktı ve sonrada saygı duruşunda bulundu.

‘‘Türk toplumunun kimliğini renklendiren büyük lider!’’

Arnavutluk başbakanı rami anıtkabir'i ziyaret etti

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Rama, deftere şunları yazdı: "Adında, modern Türk devletinin köklerini bulduğumuz ve mirasında, Türk toplumunun kimliğini renklendiren büyük lideri hatırlıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün kalıcı varlığı, günümüzde bile eşine rastlanması zor bir kapsayıcılığı, barışı ve ilerlemeyi gösteriyor. Zekası, onun, kadınların özgürleşmesinin önemini fark etmesine yol açtı. Milletine olan sevgisi, onu, ilerlemeyi, okuryazarlığı sahiplenmeye ve gelişme tutkusu ile değerli vizyonunu kanıtlayan ekonomik reformları desteklemeye yöneltti. Burada, Atatürk'ün ebedi istirahatgahının kutsal mekanında, onun sevgi ve barış gibi beklenmedik yollarla başarılan modern Türkiye vizyonunu kutluyoruz."


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal