Ardahan'da Evinin İnşaatını Kazarken Siyah Sentetik Elmas Buldu

Ardahan’ın Damal ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’nde yaşayan Cemal Atan, 6 yıl önce evinin temelini kazarken bulduğu siyah sentetik elması satmak istiyor.

18.09.2021-12:35 - (Son Güncelleme: 18.09.2021-12:43) Ardahan'da Evinin İnşaatını Kazarken Siyah Sentetik Elmas Buldu

İnşaatının temelinde bulduğu Sentetik elmas taşını ilk önce güzel bir taş diye saklayan Cemal Atan, daha sonra internet üzerinden dolaşırken benzer taşları görünce değerli olduğunu düşündü.

ARDAHAN'DA İNŞAAT TEMELİNDE BULDUĞU TAŞI DEĞERLENDİRMEK İSTİYOR

Araştırmalarının sonrasında bulduğu taşın sentetik elmas taşı olduğunu anlayınca değerlendirmek isteyen Atan, ''Bu taş 9 kilo ağırlığında ve çok güzel parlak bir taş ve bunun aynı eşdeğerindeki taş tarttığımızda 4- 4,5 kilo gelirken bu taş ise 9 - 9,5 kilo geliyor. Ve bunu değerlendirmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

ELEKTRİKLİ SPİRAL KESMİYOR

Elektrikli spiral ile kesmeye denediğini ve hiçbir şekilde kesilmediğini söyleyen Atan, ''Denemek amaçlı spiral ile kesmeye çalıştım ama spiral kayıp kesmiyor. Bir de bu taşı güneşe tuttuğum zaman köşelerinde Gökkuşağı gibi 3-4 ayrı renk oluşuyor. Taşa baktığınızda içerisinde siyah kaburgalar gözükürken güneşe tuttuğumuzda köşe kısımlarından Gökkuşağını andıran rengarenk görüntüler oluşuyor. Parlak ve siyah olan bu taşı araştırdığımda sentetik ham elmas olarak gözüküyor'' şeklinde konuştu.

TAŞ KORUNMUŞ GİBİYDİ

Temelde el yapımı taşlarla sentetik elmasın etrafının korumaya alındığını söyleyen Atan, “Bu taşı evimin temelinde bulduğumda etrafında normal çekiçten geçmiş el yapımı taşlar vardı. Taşların arasında korunmuş gibiydi. İnşaatımın temelinde bu taşı çıkardığımda bir tarafı cam gibi siyah ve parlak, diğer tarafı ise kar taneleri gibi oksitlenme vardı. Yıllarca yer altında kaldığı için oksitlenme yapmış. Bu oksitlenmeyi ne yaptıysam çıkartamadım. Bedenine yapıştırılmış gibi ve beyazlanmış kar tanelerini andıran görüntüsü vardı" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal