Ardahan’da Buz Devri soğukları: Sıcaklıklar eksi 32’yi gördü

Ardahan’da etkisini gösteren dondurucu soğuklar, günlük hayatı oldukça olumsuz hale getirdi. Göle ilçesinde termometreler eksi 32’leri görürken soğuk hava sebebiyle araçlar çalışamadı. İşte detaylar…

30.01.2024-11:04 - (Son Güncelleme: 30.01.2024-17:25)

Doğu Anadolu Bölgesi’ni etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, vatandaşın günlük hayatını ciddi biçimde etkiledi. 

Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçülen en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 32 derece olarak kaydedildi. Yoğun kar yağışının ardından gelen dondurucu soğuk, ağaçlarda kırağıya neden oldu ve birçok aracın motorları soğuk hava sebebiyle çalışmadı. Ardahan genelinde etkili olan soğuk hava, hayatı olumsuz etkiledi.

Doğu Anadolu’da Buz Devri

İHA’da yer alan habere göre; Bölgedeki kar yağışının durduğu anlarda, gece sıcaklıkları Ardahan'ın Göle ilçesinde eksi 32 derece ile en düşük seviyeye geriledi. Diğer ilçelerdeki soğuk hava durumları ise şu şekilde kaydedildi: Ardahan'da eksi 25, Çıldır'da 30.7, Posof'ta 15, Damal'da 20.5 ve Hanak'ta eksi 28.3 derece olarak ölçüldü.

Araçlar soğuktan çalışmıyor

Ardahan’da yaşayan Ufuk Işık, “Dondurucu soğuklar etkisini göstermeye başladı. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar olumsuz etkilendi. Birçok araç dondurucu soğuklar nedeniyle çalışmadı.” dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal