Venezuela’dan ABD’ye uyarı: ‘Sert karşılık vereceğiz’

Venezuela’dan yapılan açıklamada, ABD’nin olası bir yaptırım uygulaması halinde sert bir şekilde yanıt vereceklerini ifade etti. İşte detaylar…

30.01.2024-10:56 - (Son Güncelleme: 30.01.2024-17:26)

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı (AN) Jorge Rodriguez, ABD’nin kendilerine yapacağı olası bir yaptırım kararı halinde, sert bir karşılık alacaklarını bildirdi.

Muhalefet Devlet Başkanı adayı Maria Corina Machado’nun Venezuela Yüksek Mahkemesi tarafından 15 yıl siyasi yasak cezası almasının ardından ABD’den gelen yeni yaptırım tehdidine karşılık olarak, "Önümüzdeki günlerde ülkemize yönelik, (Washington) onların alacakları tek taraflı kararları yakından takip edeceğiz. Bize yönelik uygulanan tüm yaptırımların kaldırılmasını istiyoruz. Eğer aksi bir durum olursa cevabımız sert ve kararlı olacak." ifadelerini kullandı.

Yalnızca Venezuelalıları ilgilendirir

Akşam’da yer alan habere göre; Rodriguez, ABD’nin yaptırım tehdidine cevap olarak, "Bu yalnızca Venezuelalıları ilgilendiren bir meseledir. Kimsenin içişlerimize karışmasını istemiyoruz. Devletler ve hükümetlerin kararlarına saygı duyulmasını talep ediyoruz. Hiçbir baskı ve dış müdahaleyi kabul etmeyeceğimizi bilmenizi isteriz." dedi.

Venezuela ABD

ABD’den Venezuela’ya yaptırım tehdidi

ABD hükümeti, TSJ'nin muhalefet liderlerine yönelik aldığı siyasi yasak kararını hafta sonu yaptığı açıklamada "derin endişe verici" olarak değerlendirdi ve Venezuela'ya uygulanan yaptırım politikasının gözden geçirilebileceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, yaptığı açıklamada Maduro hükümetine tepki göstererek, verdiği taahhütleri yerine getirmemekle suçladı.

Venezuela Yüksek Mahkemesi (TSJ), 27 Ocak'ta eski milletvekili Maria Corina Machado ve önde gelen muhalefet liderlerinden Henrique Capriles'e 15 yıl siyasi yasak cezasını onaylamıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal