BOTAŞ’tan kritik açıklama: Doğal gaza zam gelecek mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, Şubat ayında doğal gaz fiyatlarında herhangi bir fiyat değişikliği yapılmayacağı bildirildi.

30.01.2024-10:37 - (Son Güncelleme: 30.01.2024-17:25)

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren doğal gaz satış fiyatlarında herhangi bir değişikliği yapılmadığı ifade edildi.

BOTAŞ açıklamasında, "Kuruluşumuzun doğalgaz toptan satış fiyatlarını; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Doğal gaza zam gelecek mi?

Akşam’da yer alan habere göre; BOTAŞ’ın yaptığı açıklamada, "Bu kapsamda, kuruluşumuz tarafından 01 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğalgaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır." sözlerine yer verildi.

BOTAŞ Doğalgaz

BOTAŞ, Household Energy Price Index (HEPI) fiyatlarına göre, Türkiye'de konutlarda halen Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatının uygulandığını belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal