Cemil Tugay kimdir, nereli ve kaç yaşında? CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay hangi görevlerde bulundu? Cemil Tugay hayatı ve biyografisi

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cemil Tugay’ı gösterdi. Hali hazırda Karşıyaka Belediye Başkanı olan Cemil Tugay’ın hayatı ve siyasi kariyeri merak ediliyor. Peki Cemil Tugay kimdir, nereli ve kaç yaşında? CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar…

30.01.2024-10:19 - (Son Güncelleme: 30.01.2024-10:19)

Karşıyaka Belediye Başkanı görevini sürdüren Cemil Tugay, CHP tarafından 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Tunç Soyer’in yerine yarışacak olan Cemil Tugay’ın hayatı ve biyografisi merak edildi. Peki Cemil Tugay kimdir, nereli ve kaç yaşında? CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay hangi görevlerde bulundu?

Cemil Tugay kimdir?

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Cemil Tugay, 1967 yılında babasının görevi nedeniyle Van'da dünyaya geldi. Cemil Tugay, İzmir İnönü Lisesi'nin ortaokul bölümünden 1980 yılında, lise bölümünden ise 1983 yılında başarıyla mezun oldu. Tugay, 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve ardından 4 yıl süreyle Çorum ve Tire'de pratisyen hekimlik görevini üstlendi.

Cemil Tugay 

Plastik Cerrahi ihtisasını 1993-2000 yılları arasında tamamlayan Tugay, 2000 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman doktor unvanını aldı. Ayrıca, 1997'de ABD, Cleveland Clinic'te 1 yıl boyunca araştırmacı doktor olarak görev yaptı. Uzmanlığını kazandıktan sonra 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde, 2005-2009 yılları arasında İzmir Çiğli Kent Hastanesi'nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev aldı. 2009 yılında Karşıyaka'da serbest hekimlik yapmaya başlayan Tugay, belediye başkanı seçildikten sonra Alsancak'ta faaliyet gösteren muayenehanesini kapattı. 

Evli olan ve üç çocuğu bulunan Cemil Tugay, İngilizce ve Fransızca dillerini de aktif olarak konuşmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal