Araştırmacılar Açıkladı! 2060 Yılında Dünyanın En Fazla Müslüman Nüfusa Sahip Ülkeler

Araştırma şirketi Pew Research Center’in açıkladığı bir araştırmaya göre, İslam dininin diğer dinlere oranla daha hızlı büyüdüğü belirtildi. Araştırmacılar, 2060 yılında Müslümanların dünyadaki en kalabalık nüfusa sahip din olacağı ifade edildi.

09.12.2021-14:31 - (Son Güncelleme: 09.12.2021-17:31) Araştırmacılar Açıkladı! 2060 Yılında Dünyanın En Fazla Müslüman Nüfusa Sahip Ülkeler

Verilere göre, 2015 yılında yaklaşık olarak Hristiyanlar dünya nüfusunda yüzde 31’ini, Müslümanlar ise yüzde 24’ünü oluşturuyordu. İki dinde geçerli olan rakamların 2060 yılında dengelerin değişeceği tahmin ediliyor. Araştırmacılar, Müslüman olan kişilerin sayısı 3 milyara yükselirken dünya nüfusunun yaklaşık 31’ini oluşturması, Hristiyanların ise 3 milyar 100 milyona çıkıp dünya nüfusunun yüzde 31,8’ini oluşturacağını tahmin ediyor. 

Araştırmalar, Hristiyanlardan sonra dünyada en kalabalık nüfuslu dinin Müslümanlar olduğunu söylüyor. İslam’ın en hızlı yayılan din olması sebebi ile 2060 yılına kadar İslam’ın dünya nüfusunun en kalabalık dini olacağı hesaplandı. 

Washington merkezli kamuoyu araştırma şirketi Pew Research Center’in açıkladığı bir araştırmaya göre, İslam dininin diğer dinlere oranla daha hızlı büyüdüğü belirtildi. Araştırmacılar, 2060 yılında Müslümanların dünyadaki en kalabalık nüfusa sahip din olacağı ifade edildi.

EN ÇOK MÜSLÜMANIN YAŞADIĞI ÜLKE HİNDİSTAN OLACAK

Araştırma raporunda açıklanan verilere göre, dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesinin Endonezya olduğu bildirildi. Ancak, 2060 yılında dünyanın en fazla Müslüman nüfusa sahip olması beklenen ülkenin Hindistan olacağı belirtildi. Hindistan’da Müslüman sayısının 333.090.000 olması tahmin ediliyor. Bunun arkasından sırasıyla Pakistan, Nijerya, Endonezya, Bangladeş, Mısır, Irak, Türkiye, İran ve Afganistan takip ediyor. 

Pew Research Center (PEW), araştırma merkezi, bununla brlikte2050 yılına kadar ABD'de yüzde 2,1'e çıkacak Müslümanların oranının Avrupa'da yüzde 10'a yükseleceğini de tahmin etti. Araştırma da 2060 yılına kadar dünyadaki Müslümanların sayısının Hristiyanların sayısını yakalayacağı tahmin ediliyor. Hristiyanların sayısının da aynı dönemde artacağı belirtiliyor.

ATEİSTLERİN VE BUDİSTLERİN SAYISI AZALIYOR

Yapılan araştırmada dini bağları olmayan insanların sayısının da yüzde 16’dan yüzde 12,5’e düşeceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte araştırmaya göre, dünyadaki Hinduların sayısının yüzde 15’ten 14,5’e ve Budistlerin sayısının da yaklaşık yüzde 7’den yüzde 5’e düşmesi öngörülüyor.

Veriler, Hristiyan nüfusunun daha yavaş şekilde yürümesinin sebebini doğum ve ölüm oranları ile açıkladı. Örneğin Almanya’daki ölüm oranları Hristiyanların ortalama doğum oranına denk geldiğini söyledi. Öte yandan, Hristiyanların Müslümanlara oranla daha az çocuk yaptıklarını belirtildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal