Araba Alırken Sorulması Gereken Sorular Nelerdir, Nelere Dikkat Edilmeli?

Arabaya sahip olabilmek birçok kişinin hayalidir. Çünkü araba bize ulaşım alanında kolaylık ve özgürlük sağlayan bir araçtır. Bu sebeple arabamız olsun isteriz. Peki, araba alırken hangi özelliklere dikkat edilmeli?

25.07.2020-15:33 - (Son Güncelleme: 28.01.2022-08:48)

Araba alırken sorulması gereken sorular ise alımdan önce önem teşkil eder. Kaliteli ve iyi bir araba sahibi olmak için bazı özelliklerine cevap aldıktan sonra ileride sorun yaşanması da engellenmiş olur. 

SORULACAK SORULAR

Aracın İlk Sahibini Öğrenmek

Araç ikinci elden satılıyor olabilir. Bu durumda ise aracın ilk sahibi olup olmadığını, satıcının aracı ne kadar süreden itibaren kullandığı öğrenilmesi araç geçmişini öğrenmek isteyen sizler için olumlu bir soru olacaktır.

Ruhsatın Kimin Üzerine Kayıtlı Olduğunu Öğrenmek

Aracın asıl sahibini öğrenmenizi ve sizin de bu işte dolandırılma riskinizi de azaltacak bir bilgi öğrenmesidir. Çünkü ruhsatı kendi üzerinde olmayan satıcı ile irtibatta olmak araç alımında ileride başınızı sıkabilecek bir durumdur.

Aracın Borcu Olup Olmadığı Öğrenilmeli

Borçlar veya ipotek üzerinde bir araç alıp üzerinize de borç almak istemezsiniz. Bu konuda kesinlikle iyi bir araştırma yapılmalı ve öğrenilmelidir.

araba alırken nelere dikkat edilmeli

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Aracın Trafiğe Çıkış Tarihini Bilmek

Araba alırken sorulması gereken sorular arasında olan aracın trafiğe çıkış tarihini bilmek aracın ayriyeten ne kadar kullanıldığını da size gösterecek bir bilgidir.

Araçta Sigara İçilip İçilmediğini Öğrenmek

Belki bu konuda hassasiyetiniz yoktur o zaman sizin için çok da önemli bir soru olmaz ama hassasiyeti olanlar için araba mobilyalarının üzerine sinmiş bir koku demektir bu olay. Ayrıca ister istemez mobilyaların biraz daha eskimesine sebep olabilecek bir durumdur. Öğrenilmesi size yararı olabilir.

Aracın Neden Satıldığını Sormak

Satıcıya sorulacak bu soru aslında araç hakkında ufak bilgileri toplamanızda yararı olur. Satıcı borcu olduğu için mi, sorunlu bir aracı elinden çıkartmak istediği için mi gibi sebeplerle aracı satma nedenini cevaplarıyla öğrenirsiniz. Elbette araç hakkında sorun varsa satıcılar bu konu hakkında tam cevap vermek istemeyebilir. Sizin ama sorularınıza aldığınız tutarlı cevaplar sayesinde güveniniz oluşabilecektir.

araba alırken hangi özelliklere bakılmalı

HANGİ ÖZELLİKLERE DİKKAT EDİLMELİ?

Aracın Kaza Yapıp Yapmadığını Öğrenmek

Kaza yapan araç sıkıntıları, sorunları olabilecek bir araçtır. Bu durum kesinlikle öğrenilmelidir.

Aracın İç Malzemelerinde Sıkıntısı Olup Olmadığını Sormak

Kaportasından makinesine, koltuklarından frenine kadar birçok araca bağlı malzemelerin hepsinde sorun olup olmadığını sorun. Mesela frenin sıkıntısını varsa bilmek sizin trafiğe çıkacaksınız kazanın oluşmasını engelleyecek bir bilgidir. Yoksa sıkıntılı bir frenin basılamaması durumunda oluşacak kazayı yaşamak istemez. Bunun dışında makine ile alakalı bir sıkıntı aracın hızlı bozulmasına da sebebiyet verebilir. Bu tarz iç sorunlar aracın iyi bilinmelidir. Çünkü dışarıdan sorunsuz gözükebilecek araç içten sorunlu olması dâhilinde verilen paranın zarara uğratıldığını gösterir.

Bu tarz sorular dışında aracın lastiklerinin, aydınlatmasının, jantlarının, sileceklerinin, anahtarlarının gibi birçok farklı alandaki malzemelerinin arızalı olup olmadığı tek tek sorulabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal