Apse Yapan Dişe Acil Karanfil Yağı Müdahalesi

Enfeksiyon ve bakterilerin sebep olduğu diş apsesi, müdahale edilmediğinde genellikle hayatı tehdit eden komplikasyonlara neden olur. Peki diş apsesini doğal yöntemlerle engellemek mümkün müdür? Karanfil yağı ile gelen tedavi yöntemini sizin için derledik.

07.09.2019-12:14 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-12:05) Apse Yapan Dişe Acil Karanfil Yağı Müdahalesi

Diş apsesi, bir enfeksiyonun kan dolaşımına yayılmasını engellemek ve durdurmak için vücudun savunma mekanizması tarafından oluşturulan bir irin topluluğudur. İrin ölü dokulardan, beyaz kan hücrelerinden ve bakterilerden oluşur. Karanfilde bulunan öjenol, ağrıyan siniri uyutan güçlü anestezik ve antiseptik özellikler içerir.

KARANFİL YAĞI İLE TEDAVİ

Atlanta Dental Group'a göre, dişhekimleri diş ağrısını geçici olarak tedavi etmek için karanfil yağı kullanarak kalıcı bir dolgu uygulayarak kök kanalının önlenmesine yardımcı olurlar. Araştırmacılar diş hekimliğinde karanfil yağı kullanımını topikal bir anestezik olarak onayladı.

Karanfil üç şekilde kullanılabilir - yağ, öğütülmüş ve bütün.

  • Karanfil Yağı: Etkilenen dişe hafifçe karanfil yağı sürün. Ya da bir pamuk topunu karanfil yağına batırın ve etkilenen dişe mümkün olduğunca uzun süre yerleştirin. Bazı insanlar için karanfil yağı yanma hissine neden olabilir, zeytinyağında seyreltebilir ve enfekte olmuş dişe uygulayabilir.
  • Öğütülmüş Karanfil: Öğütülmüş karanfil ve hindistancevizi / susam / hardal yağı karıştırılır. Enfekte olmuş dişe az miktarda karışım uygulayın.
  • Tam Karanfil: Enfekte olmuş dişin üzerine koyarak 1 - 2 bütün karanfil çiğneyin. Meyve sularının orada birkaç dakika kalmasına izin verin ve tükürün.

Hangi yöntemi seçerseniz seçin, rahatlamak için günde 2-3 kez tekrarlayın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal