Apple’dan tepki çeken karar: Kendi uygulamalarında reklam göstermeye başlayacak

Yıllardır iPhone kutularından eksilttiği şarj aleti, kulaklık gibi ekipmanlar sebebiyle eleştiri alan Apple’den bir tepki çeken karar daha geldi. Buna göre Apple, kendi uygulamalarında reklam göstermeye başlayacak.

15.08.2022-13:04 - (Son Güncelleme: 15.08.2022-13:04)

Koronavirüs pandemisi başta olmak üzere dünya genelinde yaşanan ekonomik problemler, büyük şirketlerin önlemler almasına sebep oldu. Teknoloji devi Apple da uzun yıllardır iPhone modelleri başta olmak üzere artık hiçbir cihazında şarj kablosu dışında bir ekipmana yer vermiyor. Kullanıcıların tepkisini çeken bu hareketten geri adım atmayan Apple’ın bir başka tepki çeken karara imza attığı öğrenildi. Buna göre Apple cihazı alan kişiler  Podcast'ler, Kitaplar ve Haritalar gibi önceden yüklenmiş uygulamalarda reklamlarla karşı karşıya kalacak.

Kendi uygulamalarında reklam göstermeye başlayacak

ABD’li teknoloji devi Apple, kendi uygulamalarında reklam göstermeye başlayacak. Söz konusu uygulamanın testlerini an itibariyle gerçekleştirmeye devam eden Apple’ın Haritalar'da restoran, mağaza veya yakındaki diğer işletmeleri aradığınızda öneriler gösterebilen arama ağı reklamlarını dahili olarak test ettiği öğrenildi.

Apple reklam

Apple’ın yakın zamanda App Store’un arama bölümündeki reklamları, bugün sekmesine ve uygulama indirme sayfalarına ekleyebilir. 

Apple’dan konu hakkında resmi bir açıklama gelmese de insanların aklına ‘’Ateş olmayan yerden duman çıkmaz’’ sözü geliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal