Antalya'da Turizm Sezonu Devam Ediyor, Uzmanlar Yeni Yılda Rekor Bekliyor!

Kış aylarına girilmesine günler kalmasına rağmen turizm sezonunun bitmediği Antalya'da yetkililer durumu değerlendirdi.

22.11.2021-14:57 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-08:45) Antalya'da Turizm Sezonu Devam Ediyor, Uzmanlar Yeni Yılda Rekor Bekliyor!

Son gelen bilgilere göre, 2021 yılı ekim ayında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı belli oldu. 2020 yılının ekim ayına göre yüzde 99 artış gösteren turist sayısı 3 milyon 471 bin 540 olarak kayıtlara geçti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada, 2021 yılı Ekim ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 99.25 oranında bir artış göstererek 3 milyon 471 bin 540 olduğunu açıkladı. Ekim ayında Türkiye'ye en çok ziyareti Rus vatandaşları yaparken onları Alman turistler takip etti.

YILIN İLK 10 AYINDA REKOR KIRILDI

2021 yılının ilk 10 ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turist sayısı geçen yılın ilk 10 ayına göre yüzde 87 artış göstererek 21 milyon 55 bin 764 olarak kayıtlara geçti.

Son dakika gelen bilgilere göre, turizm sezonu Antalya'da hala devam ediyor. Kasım ayına girilmesine rağmen hava sıcaklıklarının düşmemesi Türkiye'yi Rus turistlerin uğrak noktası haline getirdi.  Antalya'nın geçen yıl 3,5 milyon civarında turist ağırladığını belirten Türkiye Otelciler Federasyon (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, kent olarak bu yılı ise 9 milyonun üzerinde bir rakamla kapatmayı planladıklarını açıkladı.

ANTALYA'YA RUS TURİST AKINI SÜRÜYOR

Antalya'da kasım ayına rağmen neredeyse bütün otel ve tesislerin dolu olduğunu belirten, Türkiye Otelciler Federasyon (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Geçen sene salgın nedeniyle seyahat sektörü olumsuz yönde etkilendi ancak bu yıl aşı oranlarının artması ve Güvenli Turizm Sertifika Programı ile özellikle haziran sonrası hareketlilik yaşamaya başladık. Yurt içinde ve yurt dışında ciddi talep gördük. Geçen seneye oranla keyifli bir sezon geçirdik. En azından işleri döndürebildik."

GELECEK YIL DAHA İYİ OLACAK

2022 yılında daha çok turist beklediklerini ve turizm sektörünün ekonomiye daha fazla katkı vereceğinin altını çizen Sili yaptığı açıklamalara şu şekilde devam etti; “ Tur operatörleri ile görüşmelerimizde 2022 yılı için olumlu sinyaller alıyoruz. İyi bir turizm sezonu geçireceğimizi düşünüyoruz. İnsanlar 2 yıldır doğru düzgün seyahat edemediler, uçuşlar açık olduğu sürece tatil yapma talebi artacaktır. Bu açıdan gelecek yıl turizm sezonunun daha bereketli geçmesini bekliyoruz.”

TÜRKİYE DÜNYADA BEŞİNCİ SIRADA

2020 yılında 25 milyon 200 bin turistle dünyada en çok turisti ağırlayan ülkenin İtalya olduğunu ifade eden Sili, İtalya’nın ardından en çok turist ağırlayan ülkeleri şöyle sıraladı, ‘Korona sürecinin kazananı Meksika gibi gözüküyor. 24 milyon 30 bin turistle Meksika tarihinde ilk kez ikinci sıraya yerleşti. ABD ve İspanya 19 milyon turistle 3 ve 4'üncü sırayı alırken, Türkiye 15,9 milyon misafirle korona sürecinde de dünya 5'inciliğini korudu.’

2020 yılında gerçekleşen toplam turizm gelirinden en çok 76,1 milyar dolar ile ABD'nin istifade ettiğini belirten Sili, Türkiye'nin ise 10,2 milyar dolarla dünya gelir sıralamasında 11 olduğunu ifade etti.  Sadece 1,8 milyon turist ağırlayan Avustralya'nın kişi başı turist geliri 14 bin 127 dolar olduğunu ve 25,8 milyar dolarlık turizm geliriyle dünyada turizmden en çok gelir elde eden ikinci ülke konumunda olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal