Anneler Günü Etkinlikleri

Mayıs ayının gelmesiyle hepimizde anneler günü heyecanı başladı. Özellikle pandemi döneminde oldukça stresli günler geçiren annelerinizi mutlu etmek için yapabileceğiniz anneler günü etkinliklerini sizler için hazırladık.

07.05.2021-11:52 - (Son Güncelleme: 07.05.2021-13:57) Anneler Günü Etkinlikleri

Koronavirüsle mücadele kapsamında içinde bulunduğumuz pandemi süreci, çalışan ve çalışmayan tüm anneleri olumsuz etkiledi. Mayıs ayının gelmesi güzel havalarla beraber anneler gününü de getirdi. Bizde anneler günü etkinliklerini sizler için araştırdık.

ANNELER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

İçinde bulunduğumuz sürecin en çok anneleri etkilediğine dikkat çeken Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, ‘Çalışan anneler işteyken çocuklarına kimin bakacağı konusunda endişeliler. Annelerin çocuklarını bırakabileceği bir yakını yoksa iş yüküne ek olarak bu gibi yaşam düzeni ile ilgili kaygılar ruh sağlığını büyük ölçüde etkiliyor’ dedi.

Aileleri için zorluklara göğüs geren anneler, pandemide yaşam stresinin ve sorumlulukların da artmasıyla oldukça yoruldu. Özellikle de evden veya iş yerinde çalışan annelerin üzerindeki sorumluluğun oldukça fazla olduğunu dile getiren Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, ‘Pandemi sürecinde annelerin, özellikle de çalışan annelerin iş yükü çok ağırlaştı. İçerisinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde anneniz için hazırlayacağınız küçük bir sürpriz, onu çok mutlu edecek, ona kendini değerli hissettirecektir. Anneler Günü’nü kutlamak için pahalı hediyelere veya aylarca düşünülerek hazırlanmış sürprizlere gerek yok. Onu ne kadar sevdiğinizi göstermeniz, emekleri için teşekkür etmeniz, içinizden gelerek söyleyeceğiniz bir cümle bile anneniz için en değerli hediyedir’ diye konuştu.

Ruh Sağlığınız İçin Kendinize 15-20 Dakika Ayırın 

Pandemi sürecinde çalışan annelerin yoğun bir günün ardından eve geldiklerinde yemek, düzen gibi sorumluklarla da karşı karşıya olduklarına dikkat çeken Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, ‘Evin ihtiyaçları tabii ki önemli fakat kendinize ayıracağınız küçük molalar sizi oldukça rahatlatacak. Ruh ve beden sağlığınız için kendinize her gün 15-20 dakika da olsa özel zaman yaratmalısınız’ hatırlatmasında bulundu. 

Çocuklarla Geçirilen Zamanı Keyifli Hale Getirin

İşten eve gelindiğinde birlikte olunmayan zaman için suçluluk duyulabilir, bu zamanı telafi etmek için de çocuklarla daha çok vakit geçirmek istenebildiğine dikkat çeken Ezgi Dokuzlu, ‘Bu durum zorunluluk olduğunda ne yazık ki sürekliliği olmuyor ve çocuklar anne-babalarının onlarla istemeyerek oyun oynadığını rahatlıkla anlayabiliyorlar. Çocuklarınızla geçirilen zamanı kendiniz için de keyifli hale getirebilirsiniz. Sizin de keyif alabileceğiniz, günün yorgunluğunu atabileceğiniz basit, çok kısa ve keyifli etkinlikler ve oyunlarla hem aile bağlarınızı güçlendirebilir hem de günün stresini atabilirsiniz’ açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal