2021 Anneler Günü Ne Zaman Kutlanacak?

'Anneler Günü ne zaman?' sorusu hayatımızda çok önemli bir yerde bulunan annelerimizin günlerini kutlamak için merak konusu oluyor. Peki, 2021'de Anneler Günü ne zaman kutlanacak? Anneler günü tarihçesi.

21.03.2021-12:03 - (Son Güncelleme: 04.04.2021-10:50) 2021 Anneler Günü Ne Zaman Kutlanacak?

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN 2021?

'Anneler Günü ne zaman?' sorusu Mayıs ayının yaklaşmasıyla birlikte daha çok merak edilmeye başladı. Türkiye'de mayıs ayının ikinci pazar gününde kutlanan Anneler Günü, bu yıl 9 Mayıs 2021 tarihinde kutlanacak. Koronavirüs salgını şartlarında kutlanacak bu günde sosyal mesafe ve maske ile kurallarının gözetilmesi gerekiliyor.

Anneler Günü, tüm dünyada mayıs ayının ikinci pazarında kutlanıyor. Peki, 'anneler günü bu yıl kaç mayısta kutlanacak?' Bu soru, anneler günü için özel plan yapan kişiler tarafından merak ediliyor. Ne yaparsak yapalım, haklarını ödeyemeyeceğimiz anneler için bu günlerde ufak da olsa birkaç küçük güzel söz etmek çok önemli.  

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

Anneler Günü'nün tam olarak nasıl ortaya çıktığı bilinmemektedir. Ancak bu konu hakkında çeşitli rivayetler ortalıkta dolaşmaktadır. Bunlardan ilki, ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan Anna Jarvis ismindeki bir öğretmenin, 1905 yılında hayatını kaybeden, çok sevdiği annesinin ölümünü her yıl anmak istemesidir. Daha sonra bu gün genelleşerek, tüm dünyada kutlanan bir gün haline gelmiştir.

Anneler Günü kutlaması, ilk olarak takvimler 1908 yılını gösterirken bir okulda gerçekleşmiştir. Bu kutlamaya 407 çocuk ve o çocukların anneleri katılmıştır. Önceleri bu kutlama herhangi bir resmiyet taşımıyordu. Ancak daha sonra medya ve ABD'nin ileri gelenlerinin baskılarıyla ABD temsilciler meclisi, Anneler Günü'nü resmileştirdi.

Daha sonraları, Anneler Günü'nün ticarileştirildiğini gören Anna, çeşitli davalar açtı ancak herhangi bir sonuç alamadı.

ANNELER GÜNÜ SÖZLERİ NELERDİR?

anneler günü

Anneler Günü'nde, annesini mutlu etmek isteyen kişiler söz arayışına giriyor. İşte, en güzel Anneler Günü sözleri ve mesajları;

Hayat yolculuğumun en başından beri beni besleyen, üzerimden duayı hiç eksik etmeyen, benim için her an endişelenen, bana rehberlik eden ve her arayışımda beni destekleyen kişi sendin anneciğim. İhtiyacım olan sevgi için her gün orada olduğunu biliyorum. Anneler Günün kutlu olsun!

Gözyaşlarımı dindiren, beni hayata getiren ve hayata bağlayan canım annem. Anneler günün kutlu olsun.

Mesafeler uzak olsa da yüreğim hep seninle canım annem... Anneler günün kutlu olsun.

Gönül bahçemde açan en güzel çiçeksin. Seni çok seviyorum. Anneler günün kutlu olsun.

Geleceğini oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerine uygun ve seni mutlu edecek şekilde olmasını dilerim. Anneler günün kutlu olsun benim melek annem.

Büyüyen ailemize her zaman yüreğini, ruhunu ve daha fazlasını verdiğin için her zaman en iyisi için çabaladığın için teşekkür ederiz.

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

Anneciğim

Ak saçlı başını alıp eline,

Kara hülyalara dal anneciğim!

O titrek kalbini bahtın yeline,

Bir ince tüy gibi sal anneciğim!

Sanma bir gün geçer bu karanlıklar,

Gecenin ardında yine gece var;

Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar,

Yaşlı gözlerinle kal anneciğim!

Gözlerinde aksi bir derin hiçin,

Kanadın yayılmış, çırpınmak için;

Bu kış yolculuk var, diyorsa için,

Beni de beraber al anneciğim!

Necip Fazıl Kısakürek

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal