Anne Adaylarına Kafein Uyarısı

Yapılan yeni bir araştırma anne adaylarının ve anne olmak isteyen her kadının kafeinden uzak durması gerektiğini ortaya koydu.

26.08.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-15:27) Anne Adaylarına Kafein Uyarısı

İzlanda'da Reykjavik Üniversitesi’nden Prof. Jack James liderliğinde yürütülen yeni bir araştırma çerçevesinde anne adaylarının kafein tüketimiyle ilgili 48 çalışma incelendi.

Araştırmada, çalışmaların 32'sinde kafeinin hamilelerde ölü doğum ve düşük riskini önemli ölçüde artırdığı yönünde önemli bilgilere ulaşıldı.

James, hamilelik döneminde kafein tüketen annelerin çocuklarında akut lösemi ve obezite riskinin arttığına da belirterek ‘Kafein çocuklarda aşırı kilo alımına yol açabilir, bu da yaşamlarının ileri dönemlerinde sağlık sorunları oluşturabilir’ açıklamasında bulundu.

BAZI UZMANLAR BU ARAŞTIRMAYA KARŞI ÇIKTI

Sonuçları ‘BMJ Evidence Based Medicine’ dergisinde yayımlanan araştırmaya bazı uzmanlar tepki gösterdi.

Avustralya'nın Adelaide Üniversitesinde eczacı olan Dr. Luke Grzeskowiak, yayımlanan makalenin aşırı paniğe neden olduğunu ve bilgilerin tutarsız olduğunu vurguladı.

Kings College London'da kadın hastalıkları Profesörü Andrew Shennan da kafeinin uzun zamandır beslenmede yer aldığını ve kahvenin sigara gibi risk oluşturmadığını belirtti.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi, hamile olan kadınların günde aldıkları kafein miktarının 200 mg (yaklaşık iki fincan hazır kahve) ile sınırlamalarını tavsiye ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal