En Belirgin Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Hamileliğin yaygın belirtilerinden olan semptomlar, kadınlar tarafından araştırılıyor. Peki, hamileliğin belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

10.08.2020-13:53 - (Son Güncelleme: 30.11.2021-17:44) En Belirgin Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Geçmeyen yorgunluk, kasık ağrıları, idrara sık çıkma, adet günlerinde gecikme gibi durumlarda hemen her kadının aklına gelen ortak bir soru vardır: 'Hamile miyim?' Hamileliğin yaygın belirtilerinden olan bu semptomlar, kadınlar tarafından araştırılıyor. Peki, hamileliğin belirtileri nelerdir? 

HAMİLELİĞİN ANLAŞILMASI İÇİN DOĞRU GÖZLEM ŞART!

Hamileliğin yol açtığı pek çok belirtinin farklı durumlar dolayısıyla da ortaya çıkması mümkündür. Adet gecikmesi ve benzeri belirtilerin doğru bir şekilde gözlemlenmesi ve bu gözlem doğrultusunda hekime başvurulması gerekmektedir.

Hamileliğin ilk ayda meydana gelen semptomları, halk arasında yaygın olarak bilinen bir durumdur. Kusma, mide bulantısı, adet gecikmesi gibi durumlar en bilindik hamilelik belirtileridir. Bunların yanında birçok farklı belirti de bulunmaktadır. Bu belirtilerin her hamile kadında aynı olarak gözükmesi beklenmemelidir. Çünkü hücre değişikliğine göre bütün yapılar farklıdır.

HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Hamile olduğunuzu anlamanın en kolay yolu adet gününüzde meydana gelen gecikmelerdir. Hamilelik sürecinde mide bulantısı da çok sık görülen belirtiler arasındadır. 

- Hamileliğin ilk 3 ayında mide bulantısı görülür ancak bu durum bazı kadınlarda değişkenlik gösterebilir.

- Hamileliğin 6. haftasında kendisini gösteren halsizlik ve yorgunluk, kendinizi hasta gibi hissetmenize sebep olur. Halsizlik genellikle kusma ile beraber görülmektedir.

- Hamilelik döneminde yemek ve diğer kokulara karşı hassasiyet artar. Bu sürecin ardından aşermeler başlar ve bazı yiyecekleri canınız gereğinden fazla çekerken bazı yiyeceklerin kokusuna dahi tahammül edemeyebilirsiniz.


- Normal vücut ısınız hamilelik dönemine oranla 1 derece artış gösterir.

- Hamileliğin erken dönemlerinde bazı kanamalar meydana gelebilir. Bu durum hormonal değişikliklerden kaynaklanır. İç çamaşırda hafif pembe ve kahverengi olarak görünen bu kanamalar hamileliğin ilk dönemlerinde gözlemlenir.

- Hamileliğin ilk dönemlerinde sık sık idrara çıkma ihtiyaç ve isteği doğar. Bunun nedeni ise genişleyen rahminizdir. Öte yandan böbrekleriniz hamilelik döneminde daha verimli çalışır ve vücudunuzdaki atık maddeler kolaylıkla dışarıya atılır.

- Hamileliğin belirtilerinden şüphesiz en önemlisi de göğüslerinizde ağrı olması ve göğüs uçlarında karıncalanmaların meydana gelmesidir.

- Göğüslerin hassasiyeti, bunun yanı sıra göğüs uçlarında koyulaşma meydana gelir. Bu durum hamileliğin 8. haftasından itibaren görülebilmektedir.

- Yukarıda bahsettiğimiz belirtiler sizde görülüyorsa hamilelik testi yaptırmanızda ve doktora görünmenizde yarar vardır. Hamilelik testinde çift çizgi görürseniz hamilesiniz demektir.

HAMİLELİK İLE ADET BELİRTİLERİ NASIL AYIRT EDİLİR?

Adet gününün gecikmesi halk arasında hamilelik belirtisi olarak süre gelmiştir. Hamilelik belirtisi olacağı gibi normal bir adet düzensizliği de olabilir. Ya da adet gününü takip etmeyenler adet gününü karıştırmış da olabilirler. Bu durumda anne olmak isteyen adaylar adet günlerini düzenli takip etmeli ve hamilelik testini uygulamalıdır.


Adet günü en az 5 ila 10 gün gecikmiş anne adayları hamilelik testi uygulayabilirler. 'Gebelik en erken ne zaman belirti verir?' sorusuna yanıt için kesin bir kural yoktur. Bazı anne adayları ilk hafta da hamile olduğunu hissederken bazıları 4. hafta da fark etmektedirler. Ortalama olarak ise 4. haftada ortaya çıkmaktadır.

ERKEN HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Beslenme biçimleri

- Östrojen ve progesteron hormonlarının artışı

- Göğüslerin büyümesi

- Kanama ve akıntı

- Yorgunluk ve uyuma isteği

- Mide ve sindirim problemleri

- Cilt problemleri

- Kabızlık

- Baş ağrısı

- Mide bulantısı

- Koku hassasiyeti

- Sık idrara çıkma

- Kasık ağrıları

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal