Ankara’da yaşayanlar dikkat: Valilikten uyarı geldi

Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu, sağanak yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

01.06.2023-17:59 - (Son Güncelleme: 01.06.2023-17:59)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Ankara için verdiği tahminleri sosyal medya hesabından paylaşan Ankara Valiliği, yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre; yurdun batı kesimlerinde 2 Haziran 2023 Cuma günü görülecek gök gürültülü sağanak yağışların Ankara'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verdi.

İzmir için de uyarı yapıldı

Meteoroloji, yarın öğle saatlerinden itibaren İzmir'de gök gürültülü ve kuvvetli yağışın beklendiğini belirterek, olası olumsuzluklara karşı uyardı.

Ankara Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. (Kaynak: DHA)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal