Ankara’da hangi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı? Yeni dolmuş ve otobüs fiyatları ne oldu? Yüzde 44 zam yapıldı! İşte yeni fiyatlar

Ankara‘da toplu taşımaya zam yapıldı. Özel halk otobüsü şoförleri akaryakıt zamlarına tepki gösterdi. Akaryakıt fiyatlarının artmasından sonra toplu taşımada bir fiyat değişikliği olmaması şoförleri zor durumda bıraktı. Kontak kapatma kararı alan şoförler zam kararı çıkması ile işlerinin başına döndü. Ankara’da toplu ulaşım ücreti 4.5 liradan 6.5 liraya yükseldi. Zamlar 15 Mart Salı gününden itibaren uygulanmaya başlayacak.

11.03.2022-22:00 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-22:01) Ankara’da hangi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı? Yeni dolmuş ve otobüs fiyatları ne oldu? Yüzde 44 zam yapıldı! İşte yeni fiyatlar

Zam üstüne zam haberi gelirken Ankaralıları üzen haber verildi. Toplu taşıma ücretlerine zam kararı alındı. Akaryakıt zamlarından sonra Ankara’da toplu ücretlerinde bir değişim yaşanmadı. Zor durumda kalan şoförler bırakan bu durum karşısında kontak kapatma kararı aldı. Ankara’da Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tepkiye duyarsız kalmadı ve şoförleri sevindiren haberi verdi. Toplu taşımaya yüzde 47 zam yapıldı. İşte toplu taşımada yapılan yeni zamlar…

Ankara’da toplu taşıma ücretleri zamlandı

Vatandaşın cebini yakan akaryakıt zammına özel halk otobüsleri ve dolmuşçu esnafından tepki geldi. Ankara’da toplu taşıma şoförleri kontak kapattı. Bu durum ulaşımı etkilerken konu ile ilgili görüşmeler başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Mansur Yavaş ve belediye yetkilileri şoförlerle yapılan görüşmenin ardından kriz çözüldü.

Ankara Toplu Taşımaya Zam GeldiKrizin çözülmesiyle birlikte toplu taşıma ücretlerinin zamlı fiyatları açıklandı.  Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada otobüs ücretlerinin kişi başına 10,5 TL olarak belirledi. Yüzde 47 zam yapılan ulaşım ücretlerinde 4,5 TL olan ulaşım ücretinin 6,5 TL çıkarılacağını kalan 4 TL’lik kısmı ise belediye tarafından ödeneceğini bildirdi.

Ankara ulaşım ücretleri zammı onay aldı

10 Mart Perşembe günü özel halk otobüsü ve dolmuş şoförlerinin kontak kapatma krizinden sonra Ankara’da Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplandı. Krizin bir an önce çözülmesi için adım atan UKOME yapılan toplantıda ücretlerin 6 TL olması yönünde bir teklif sundu.

Ankara'da Ulaşım Fiyatları ZamlandıGörüşmeler ardından EGO Genel Müdürlüğü toplu taşımada uygulanacak yeni fiyat tarifesine ilişkin hazırladığı teklifi sundu. Ankara ulaşım ücretlerinde yapılan yüzde 47’lik zammın ardından ücretler 6.50 TL oldu. Yeni toplu taşıma ücretleri 15 Mart Salı gününden itibaren uygulanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal