24.07.2018-13:17 (Son Güncelleme:24.07.2018-13:10)

Zorunlu Askerlik Kalkıyor Mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Sistemi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında askerlikle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan bedelliyi bu hafta çıkaracaklarını söyleyerek, "Bundan sonraki dönemde bedelliye gerek kalmayacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Bedelli askerlikle alakalı çalışmaların sürdüğünü söyleyen Erdoğan, "Teklifi bu hafta Meclis'ten geçireceğiz" dedi.

Yığılmaları gidermek için devamlı bedelli askerlik kanunu çıkartmak mecburiyetinde olduklarını söyleyen Erdoğan, "Bu durum askerlik konususnu daha köklü bir anlayışla ele almamız gerektiğini ifade ediyor. Türkiye'yi bedelliye gereksinim olmayan bir duruma getireceğiz. Bununla beraber Türkiye'nin askerlikle bağlarının kopmasını da arzu etmiyoruz. Türk milleti asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti ve inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm insanlarımıza temel askerlik eğitimini vereceğimiz, hem de TSK'nın gücünü uzman duruma getireceğimiz bir sistem üstünde çalışacağız" biçiminde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ BEDELLİYE İHTİYAÇ KALMAYAN BİR DURUMA GETİRECEĞİZ"

Terörle mücadelede gereksinim duyulan düzenlemeler Meclisimiz tatile girmeden yaşama geçecek. Bedelli askerlik kanunun da bu hafta hayata geçirerek o hususta da sözümüzü tutmuş olacağız. Biz yığılmaları gidermek için devamlı bedelli askerlik kanunu çıkartmak mecburiyetinde kalıyoruz. Bu hal askerlik konusunu daha köklü bir anlayışla ele almamız gerektiğini ifade ediyor. Türkiye'yi bedelliye gereksinim olmayan bir hale getireceğiz. Bununla beraber Türkiye'nin askerlikle bağlarının kopmasını da arzu etmiyoruz. Türk milleti asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti ve inceliği de yitirmek istemiyoruz. Hem tüm insanlarımıza temel askerlik eğitimini vereceğimiz, hem de TSK'nın kuvvetini uzman duruma getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışacağız.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr