01.01.2019-13:49 (Son Güncelleme:01.01.2019-13:36)

Yapraklarını Atmayıp Yiyin

Kışın en önemli ve sağlıklı sebzelerinden biri olan karnabahar tezgahlardaki yerini aldı. Birçok rahatsızlığa iyi gelen karnabaharın yaprakları da tam bir şifa deposu. Bu yüzden karnabaharın yapraklarını atmayıp, yiyin.

Kışın en önemli ve sağlıklı sebzelerinden biri olan karnabahar tezgahlardaki yerini aldı. Birçok rahatsızlığa iyi gelen karnabaharın yaprakları da tam bir şifa deposu. Bu yüzden karnabaharın yapraklarını atmayıp, tüketin. İşte faydaları...

KANSERİ ÖNLER

Karnabaharın yaprakları, vücudu toksinlerden temizler, kabızlığı önler, mide ülseriyle savaşır. Yaprakların içeriğinde bulunan alfa-tokoferol (E-vitamini), caffeic asit, kaempferol, phytic asit ve rutinin kanseri önlediği biliniyor.

ALZHEİMER'A KARŞI KORUR

Yaprakların içeriğinde bulunan etkin maddeler sayesinde gözde meydana gelen kataraktı önlediği biliniyor. Alpha-linolenic asit ve tryptophan gibi farklı tansiyon düşürücü maddeleri kapsar. İçerdiği antioksidan sayesinde yorgunluğa çok iyi gelir. Antibakteriyel özelliğe sahiptir ve bu yüzden iltihapları kurutur. Özellikle kadınlar üzerinde afrodizyak etkisi olduğu biliniyor. Alzheimer hastalığına karşı koruyucudur. Sinir sistemini kuvvetlendirir.

Dikkat!

Özellikle tansiyon problemi yaşıyorsanız, karnabahar yapraklarını tüketmeden önce doktorunuza bir danışın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr