07.08.2022-09:50 (Son Güncelleme:07.08.2022-09:50)

Whatsapp’ta bu mesajı atanların başı yanacak! İstenmeyen mesajları atanlar para cezası ödeyecek

Dünyanın bir numaralı mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp’ta yeni bir döneme girildi. Uygulama yasaklı veya kötü amaçlı içerikleri paylaşan kişilere para cezası kesecek. Detaylar haberimizde...

Milyonlarca Whatsapp kullanıcısının uygulama içerisindeki kullanım deneyimini daha iyi bir hale getirmek için yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Alınan bilgilere göre Whatsapp kötü amaçlı ve yasa dışı mesaj gönderen kişilere para cezası getirmek için çalışmalar başladı.

Whatsapp’ta bu mesajı atanların başı yanacak

Sosyal medya uygulamalarından alınan içeriklerin kendi uygulamaları içinde paylaşımını engellemek isteyen Whatsapp, bu tür mesajları atanlara ciddi para cezaları getirmek istiyor. Telif hakkının önemine vurgu yapan Whatsapp uygunsuz, yasak ve kötü amaçlı mesaj paylaşımı yapanların tazminat ödemek zorunda kalacaklarını ifade etti.


Yaklaşık 2 milyar kullanıcıya sahip olan Whatsapp, bir kişi veya kuruluş çok sayıda aynı mesajı birçok telefona gönderdiğinde, kullanıcıların "toplu mesaj" göndermemeleri konusunda uyardı. Şirket, toplu mesaj özelliğinin reklam ve dolandırıcılık için kullanılmasının yasak olduğunu ifade etti.

İstenmeyen mesajları atanlar para cezası ödeyecek

Whatsapp, kullanıcı sözleşmesinde yer alan hizmet koşullarına uymayan kişilerin para cezası dışında uygulamadan kalıcı olarak yasaklanma cezası ile de karşı karşıya kalabilir. Şirket mesaj göndermek istedindiği zaman ise ‘’Telefon numaranızın WhatsApp kullanması yasaklandı. Yardım için destek ekibiyle iletişime geçin." mesajı gelecektir.

kursat@haber365.com.tr