17.07.2018-11:48 (Son Güncelleme:17.07.2018-11:45)

Usain Bolt Futbolcu Oluyor!

Jamaikalı dünya rekortmeni eski atlet Usain Bolt’un futbolculuk hayali gerçeğe dönüşüyor.

Erkekler 100 ve 200 metrede dünya rekortmenliği bulunan Usain Bolt, profesyonel futbolcu olma yolunda önemli bir adım atıyor.

Atletizm kariyerinin sonlarına doğru profesyonel futbolcu olma niyetini açıkça belli eden Jamaikalı sprinterin, Avustralya Ligi takımlarından Central Coast Mariners ile kontrat imzalama aşamasında olduğu belirtildi.

Avustralya'da bir televizyon kanalına açıklamalar yapan kulüp başkanı Shaun Mielekamp, ilk planda Bolt'u 6 haftalık bir denemeye tabi tutacaklarını vurgulayarak, "Belli şartlar konusunda anlaşmaya varıldı fakat taraflar arasındaki görüşmeler devam ediyor. Eğer her şey yolunda giderse Bolt gelecek sezon Avustralya Ligi'nde forma giyebilir." şeklinde konuştu. Mielekamp ayrıca, eski atletin çok iyi bir sol ayağı olduğunu ve her idmanda kendisini daha da geliştirdiğinin altını çizdi.

31 yaşındaki Boltu’un menajerlerinden Tony Rallis ise, Jamaikalı sporcunun profesyonel seviyede futbol oynamak adına çok hevesli olduğunu kaydederek, "Avustralya Ligi’ne bir kahraman lazım ve bizim elimizde Süpermen var." dedi.

2017 Dünya Atletizm Şampiyonası sonrası atletizm kariyerini noktalayan Usain Bolt, bu sene içinde ilk olarak Alman ekibi Borussia Dortmund, daha sonra da Norveç takımlarından Stromsgodset'in idmanlarında yer almıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr