30.03.2020-12:03 (Son Güncelleme:30.03.2020-11:47)

Türkiye'de Yaşlı Nüfusun En Yüksek Olduğu Şehirde Yaşlılara "Evde Kalın" Çağrısı

TÜİK verilerine bakıldığında Türkiye'de yaşlı nüfus oranının en fazla olduğu şehir olan Sinop'ta coronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlara daima evlerinde kalma çağrısında bulunuluyor.

TÜİK verilerine bakıldığında Türkiye'de yaşlı nüfus oranının en fazla olduğu şehir olan Sinop'ta coronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlara daima evlerinde kalma çağrısında bulunuluyor.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2019 senesiyle ilgili "İstatistiklerle Yaşlılar" araştırmasına bakıldığında nüfusunun 18,8’i yaşlılardan oluşan Sinop'ta, coronavirüse karşı etkili bir mücadele yürütülüyor.

Coronavirüs salgınının önlenmesine yönelik uygulanan faaliyetler kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlarla kronik hastalığı olanlara sokağa çıkma sınırlaması getirilmesinin akabinden, Türkiye'de yaşlı nüfusun en çok olduğu şehir Sinop'ta 65 yaş ve üstü vatandaşlara sürekli evlerinde kalma çağrısı yapılıyor.

Sinop Belediyesi ekipleri, şehirdee dezenfekte faaliyetlerine ara vermeden sürdürürken, Valilik öncülüğünde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu da yaşlıların bütün gereksinimlerini karşılıyor.

Önlemler çerçevesinde belediye aracılığıyla 65 yaş ve üstü vatandaşların zaman geçirdikleri Yaşlılar Evi kapatılırken, zabıtalar park, bahçe ile meydanlarda gördükleri yaşlı vatandaşlara evlerine dönmeleri önerisinde bulunuyor.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan'ın açıklamasında, ülke olarak güç bir süreçten geçtiklerini belirtti.

Şehir nüfusunun % 18,8'inin yaşlılardan oluşması sebebiyle üzerlerine ciddi görevler düştüğünü belirtem Ayhan, salgının Türkiye’ye gelmesinin akabinden belediye olarak ivedilikle Yaşlılar Evi'nin çalışmalarına son verdiklerini söyledi.

Şehir genelinde dezenfekte işlemi yaptıklarının altını çizen Ayhan, 65 yaş üstü vatandaşların evde kalmalarının süreç için çok ciddi olduğuna dikkat çekti.

Havaların da güzel olması sebebiyle yasağa rağmen bir takım yaşlı vatandaşları evde tutmakta güçlük çektiklerini ifade eden Ayhan, "Yaşlı vatandaşlarımızın sağlığı için en başından beri ek tedbirler almıştık. Biz onlardan su parası veya başka bir şey istemiyoruz. Tüm ihtiyaçlarını karşılamada gerekli çalışmaları yapıyoruz. Lütfen evlerinde kalsınlar. Belediye ekiplerimiz 24 saat görev başında. İhtiyaçları olması halinde telefon açmaları yeterli." diye konuştu.

Ayhan, 65 yaş ve üstü vatandaşların tehlike altında olduğunun yetkililer tarafından açıkladığını hatırlatarak, "Kentimizde yaşlı nüfus çok fazla. Bu işin ciddiyetine vararak hareket etme zorunluluğumuz var. Devletin tüm kurumları, sağlıkçılarımız özverili çalışma yürütüyor. Sadece yaşlılarımızı değil, herkesi önerilen tedbirleri almaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr