18.03.2019-14:44 (Son Güncelleme:18.03.2019-14:37)

Türkiye Varlık Fonu, Fon'un Satılacağı İddialarını Yalanladı

Türkiye Varlık Fonu, Fon'un satışı ile alakalı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

Türkiye Varlık Fonu, Fon'un satışıyla alakalı iddialar ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şu sözlere yer verildi: "III-52.1 sayılı Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’in (III-52.1.c) 12.03.2019 tarih ve 30712 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Türkiye Varlık Fonu’nun satılacağına yönelik asılsız haberler kamuoyu gündemine gelmiştir.

İlgili Tebliğ uyarınca; TCMB, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve ipotek finansman kuruluşlarına ek olarak Türkiye Varlık Fonu tarafından para ve sermaye piyasası araçları ihraç edilmesi halinde, SPK’ya tabi yatırım fonlarının bu araçlara yapacağı yatırımlarda ilgili fıkrada bildirilen sınırlamalardan muaf tutulacağı kaydedilmiştir.

Bütünüyle teknik bir düzenleme getiren ilgili Tebliğ’den Türkiye Varlık Fonu’nun satılması gibi bir mana çıkarmak mümkün değildir. Ayrıca, Türkiye Varlık Fonu’nun satışıyla alakalı hiçbir gündem yoktur.

Büyük ve güçlü Türkiye vizyonu kapsamında, ülkemizin finansal güç merkezi olma misyonuyla faaliyet yapan Türkiye Varlık Fonu, portföyündeki varlıkların değerini en üst düzeye taşıma, Türkiye’nin stratejik yatırımlarına sermaye desteği sağlama, ulusal firmalardan bölgesel ve global liderler çıkarmaya katkıda bulunma ve uzun vadede ülkenin yetenek havuzu olmak hedefleriyle faaliyetlerine devam etmektedir."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr