18.06.2019-09:38 (Son Güncelleme:18.06.2019-09:22)

Türk ve Yunan Savunma Bakanlığı Heyetleri Görüşmesi Ankara'da Başladı

Türkiye ile Yunanistan arasında başta Ege Denizi olmak üzere sorunlu bölgeler hakkında işbirliğini ilerletmek için başlatılan görüşmelerin ikincisi Ankara'da başladı. İyi komşuluk ilişkilerinin ilerletilmesi ve bölgesel barışın sürdürülmesi amacıyla sorunlu alanlara ilişkin meseleleri masaya yatıracak

Ankara ile Atina arasında Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilim devam ederken, iş birliğini ilerletmek için ilki Yunanistan'da düzenlenen görüşmelerin ikincisi Türkiye'de başladı. 21 Haziran gününe dek devam edecek görüşmelerde iki ülke askeri heyetleri bir araya gelecek.

Bir yandan Ege ve Doğu Akdeniz’de gerilim devam ederken diğer bir yandan da diplomatik kanalların çalıştırıldığı görüşmelerde Türkiye, bugüne kadar iki ülke arasında Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs dahil var olan tüm sorunlu meseleleri gündeme getirmişti. Taraflar iyi komşuluk ilişkilerinin iyileştirilmesi ve bölgesel barışın devamlılığı için atılabilecek adımları görüşecek.

BİR AY ARAYLA TEKRARDAN

Türkiye ve Yunanistan Savunma Bakanlıkları heyetleri arasındaki görüşmelerde, Ege Denizi’nde iş birliğini ilerletmek ve güven arttırıcı önlemleri tekrardan devreye sokmak hedefleniyor. Söz konusu görüşmelerde mutabakata varılan konularda iyi komşuluk ilişkilerinin devamı için önlemler alınması amaçlanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Türkiye’deki temaslarından sonra askeri seviyede başlatılan görüşmelerin ilki 20-25 Mayıs 2019 tarihlerinde Atina’da düzenlenmişti. Son dönemde iki ülke arasında yükselen gerilime rağmen askeri heyetler arasındaki görüşmelerin ilki “yapıcı bir ortamda” tamamlanmış ve Türk heyetin Atina’da çok güzel karşılandığı belirtilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr