10.09.2020-09:47 (Son Güncelleme:10.09.2020-10:38)

Toplu Taşıma Araçlarında Manzara Değişmedi

İstanbul’da İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin verdiği kararın ardından bu sabah toplu taşımalarda ve duraklarda manzara değişmedi. Öte yandan ayakta giden yolcuların çok fazla olması da dikkatlerden kaçmadı.

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin verdiği kararın ardından bu sabah İstanbul’daki toplu taşıma araçlarında ve duraklarda manzara değişmedi. Alınan karar neticesinde metro ve tramvayda ayakta yolcu kapasitesinin sadece yarısı kadar yolcu alabilecek. Minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ise ayakta yolcu kesinlikle alınmayacak.

Bu kararın arından bu sabah çekilen görüntülerde otobüslerin hınca hınç dolu olduğu, minibüslerin ayakta yolcu almaya devam ettiği kaydedildi. İstanbul'da sabah metrobüs ve otobüslerde sosyal mesafe kurallarına uyulmadan duraklarda beklendi, ayakta yan yana yolculuk yapıldı. Metrobüs duraklarındaysa adeta insan seli yaşandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr