23.05.2022-11:10 (Son Güncelleme:23.05.2022-13:13)

Suudi Arabistan 16 ülkeye seyahat yasağı getirdi! İçerisinde Türkiye'de yer alıyor

Suudi Arabistan, artan koronavirüs vakalarından dolayı vatandaşlarına seyahat kısıtlaması getirdi. 16 ülkenin içerisinde Türkiye'de yer alıyor. İşte haberin detayları...

Suudi Arabistan, koronavirüs vakalarından dolayı vatandaşlarına aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 16 ülkeye seyahat yasağı getirdi. Bilet almak isteyen vatandaşlar ise şöyle bir yazıyla karşı karşıya kalmaktadır:

Bu varış noktasına seyahat kısıtlanmıştır. Yolculuk öncesinde, kovid-19 aşısı olunduğuna dair kanıt gerekmektedir.


Suudi Arabistan’ın geçtiğimiz salgın sürecinde almış olduğu tedbirler

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, resmi Twitter hesabından kovid-19 kapsamındaki kısıtlamalara yönelik alınmış olan kararları açıklamıştı. Suudi Arabistan'da 6 Mart 2021 tarihinden itibaren kovid-19 kısıtlamaları büyük ölçüde sonlandırılmıştı.

Yaptıkları açıklamada ise, ülke dışından gelenlere uygulanan aşı kartı ve PCR testi ibraz etme zorunluluğu ile karantina uygulaması dahil tüm kısıtlamaların kaldırıldığını ilan etmişti.

Alınmış olan kararın, kovid-19 ile mücadelede ulusal aşı programında bulunan hedef kitlenin yüzde 99'unun aşılanması ve vaka sayılarının yüzde 4'lerin altına gerilemesi göz önünde bulundurularak alındığı ifade edilmişti.


husnagguven@gmail.com