25.10.2018-16:15 (Son Güncelleme:25.10.2018-16:12)

Şahika Ercümen’e Fırtına Engeli!

Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen'in Salda Gölü’ndeki yeni rekor denemesi, olumsuz hava şartları sebebiyle yarına ertelendi.

Milli sporcu Şahika Ercümen’in tatlı su (göl) serbest dalışında 55 metre olan dünya rekorunu Salda Gölü'nde kırma denemesine olumsuz hava şartları engel oldu.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) Serbest Dalış Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal, Salda Gölü kıyısında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, havanın çok güzel ve güneşli görünmesine rağmen suyun üstünde çok şiddetli bir rüzgar olduğunu belirtti.

Tekneleri suyun üzerinde tutmanın imkansız hale geldiğini belirten Levent Ucuzal, "İlk olarak güvenliği ön planda tutmamız sebebiyle risk almak istemedik. Denemeyi yarına erteleme kararı aldık. Meteorolojiden aldığımız bilgi doğrultusunda yarın hava çok güzel olacak. Eğer bir aksilik yaşanmazsa gece 24.00'den sonra hava düzelmeye başlıyor. Bugün, saat 11.00 olarak belirlediğimiz Şahika'nın dalış saatini 10.00'a alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şahika Ercümen: “Doğayla mücadele edebilmek bazen mümkün değil”

Milli sporcu Şahika Ercümen ise rekora çok iyi hazırlandığını ve yaşanan olumsuz durumun yarın kıracağı rekorun minik bir hatırası olarak kalmasını umut ettiğini söyledi.

Hava şartlarının dalış açısından uygun olmadığını vurgulayan Ercümen, "Hakemlerin kararına saygı duyuyoruz. Zaten bu nedenden ötürü 24-28 Ekim tarihleri arası rekor için belirlendi. Çünkü bir doğa sporu yapıyoruz. Doğanın şartları her zaman belli olmuyor. Doğayla mücadele edebilmek bazen mümkün değil. Bundan dolayı onunla barışık şekilde, yarın güzel bir havada dünya rekorunu ülkemize kazandırmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr