16.06.2021-20:32 (Son Güncelleme:16.06.2021-20:32)

Rus Heyet Rusya-Türkiye Uçuşlarını Görüşmek İçin Antalya’da!

Kovid-19 salgını kapsamında Rusya-Türkiye arasında uçuş yasakları bulunuyor. Yaz tatili için Türkiye'ye gelmek isteyen turistler için Rus heyet Antalya'da incelemeler yapacak.

Kovid-19 salgını kapsamında birçok ülke uçuşlarını kapattı. Yaz aylarının gelmesiyle turistler yurtdışına çıkmak istiyor. Türkiye’ye gelmek isteyen Rus turistler ise Türkiye’nin Koronavirüs tedbirlerini yerinde incelemek adına bir heyet gönderdi.

Rusya, Türkiye’de geçtiğimiz dönemde yükselen Kovid-19 vakalarını gerekçe göstererek uçuşları durdurmuştu. Fakat Türkiye’de alınan olağanüstü tedbirler sayesinde vakalar giderek düştü. Yaz aylarında tatil için ülkemizi tercih eden Rus turistler ise harekete geçti. Türkiye’ye gelmek için hükümete baskı yapan Ruslar için devlet Türkiye’ye bir Rus heyet gönderdi. Antalya’ya gelen heyet alınan tedbirleri yerinde inceleyecek. Dün gelen heyetin 19 Haziran’da geri döneceği öğrenildi. İncelemeler yapan heyet daha sonra hazırladıkları raporu Moskova’ya iletecek.

RUS HEYET ANTALYA’DA

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi’nden yapılan yazılı açıklamda, ‘Rusya ve Türkiye arasında daha önce yapılan anlaşmalar çerçevesinde Rus heyeti, koronavirüs durumunu değerlendirmek amacıyla hafta ortasında Türkiye'ye gidecek’ ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr