12.08.2020-19:29 (Son Güncelleme:12.08.2020-21:10)

Mısır: Türkiye'ye Saygı Gösteriyoruz

Türkiye'nin Akdeniz'de faaliyetlerini artırmasının ardından Yunanistan'la anlaşma imzalayan Mısırlı yetkililer, Türkiye'nin ulusal güvenliğine saygı duyduklarını belirtti.

Türkiye, bölgede yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmayıp milli çıkarları için Akdeniz'de kapsamlı çalışmalar yürütüyor. BM'nin de resmen tanıdığı Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasının imzalanmasının ardından bölgede Türkiye karşıtlığı artmıştı.

Doğu Akdeniz'deki tabii haklarından vazgeçmeyen Türkiye'den en büyük rahatsızlık duyan ülkelerden biri de Mısır oldu.

Mısır, Türkiye'ye karşı darbeci Hafter ve güçlerine arka çıkıp askeri destek sağlamasının yanı sıra Yunanistan'la da deniz yetki sınırlandırması anlaşmasına imza atıp Türkiye'yi bölgede hapsetmek istemişti.

RÜZGARIN YÖNÜ DEĞİŞTİ

Akdeniz'de gerginlik tırmanırken uluslararası arenada Mısır - Türkiye arasında sıcak çatışma ihtimali endişe yaratmıştı. Ancak Mısırlı yetkililer son yaptıkları açıklama ile adeta geri adım attı.

İsmini vermek istemeyen Mısırlı bir yetkili basına konuştu. Yetkili, Mısır'ın Türkiye'nin ulusal güvenliğine saygı duyduklarını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise geçen günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye ile anlaşma sağlamaması Mısır'ın Akdeniz'de 50 bin kilometrelik bir alandan ettiğini söylemişti.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr