04.07.2019-11:40 (Son Güncelleme:04.07.2019-11:35)

MEB, 1974 Yükseköğrenim Yurdunu Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Devredecek

Yükseköğrenim düzeyindeki yurtların açılış izni ve denetleme yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin çalışmalar doğrultusunda, 1974 yurdun devri yapılacak

Yükseköğrenim düzeyindeki yurtların açılış izni ve denetleme yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilmesi hakkındaki çalışmalar doğrultusunda, bir yıllık sürede toplam 1974 yurdun devri gerçekleştirilecek.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen eğitim alanındaki yeni düzenlemelerin detaylarını paylaştı.

YÖNETMELİK DÜZENLENENE KADAR MEB TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK

5661 sayılı Yükseköğrenim Öğrenci Yurtları ve Aşevleri Hakkındaki Kanun'da yapılan değişiklikle MEB'de olan yükseköğretim öğrencileri için yurtların açılış izni verme yetkisinin Gençlik ve Spor Bakanlığına devredildiğini hatırlatan Yıldız, "Bundan sonra söz konusu yurtların açılışları, hizmet standartlarının belirlenmesi, denetlenmesi gibi bütün yetkiler, Gençlik ve Spor Bakanlığında olacak. Yalnız bu uygulamanın yönetmeliği düzenleninceye kadar bir yıl süreyle işlemler, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülecek." ifadesinde bulundu.

İki bakanlığın yönetmelik çalışmalarını yürüteceğini belirten Yıldız, "Türkiye genelinde Bakanlığımıza bağlı 4 bin 587 yurdun 1974'ü yükseköğrenim düzeyinde. Bir yıllık geçiş sürecinde yönetmelik çalışmalarını tamamlayacağız ve ardından bu yurtları Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredeceğiz." sözlerini aktardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr