27.10.2021-15:47 (Son Güncelleme:27.10.2021-17:29)

Kaldı Mı Böyle İnsanlar! Servet Dolu Poşeti Yetkililere Teslim Etti!

Antalya'da Finike Devlet Hastanesinde yaşanan olayda altın dolu poşet bulan Soner Uğurlu, poşeti hastane yetkililerine teslim etti.

Antalya'da Finike Devlet Hastanesinde yaşanan olayda, Alzheimer hastalığından dolayı vefat eden 89 yaşındaki hastanın kaldığı odanın refakatçi koltuğunun altından servet çıktı. Başka bir hasta yakını tarafından bulunan ve içinden ziynet eşyaları çıkan poşeti hastane yetkililerine teslim eden vatandaş; “Biz ailemizden böyle gördük” dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan olayda, Nöroloji kliniğinde pandemi nedeniyle rezerve olarak kullanılan ancak daha sonradan hasta servisi için açılan bir odaya alınan 82 yaşındaki Serengül Uğurlu'nun oğlu Soner Uğurlu annesine refakatçilik yaparken koltuğun altında bir poşet buldu. Poşeti açan Soner Uğurlu altın ve diğer kişisel eşyaları görünce şaşkına döndü.

VEFAT EDEN HASTANIN BÜTÜN EŞYALARI POŞETTEN ÇIKTI

Soner Uğurlu bulduğu poşeti hastane güvenliği ve hemşirelere teslim ederken poşetin içerisinden şu eşyalar çıktı; KKTC sürücü belgesi ve aynı şahsa ait banka kartları ile KKTC kimlik kartı, M.D. isimli şahsa ait sürücü belgesi, KKTC kimlik kartı ve kredi kartlarının yanı sıra 10 Alman Markı, 1 Suudi Arabistan Riyali, 2 adet küpe, 1 adet beyaz yüzük, 1 adet kolye, 2 adet taşlı küpe, 1 adet taşlı zincir kolye, 1 adet saat, 2 adet sarı renkli yüzük, 5 adet sarı renkli taşlı yüzük, 4 adet taşlı küpe, 2 adet kordon şeklinde küpe, 1 adet metal kolye ucu, 1 adet kurdele desenli kolye, 1 adet kırılmış kolye, 1 adet 11 parçalı kolye, 2 adet zincir, 1 adet künye, 1 adet bileklik, 1 adet taşlı kolye, 1 adet renkli bileklik, 2 adet nazar boncuklu künye, 1 adet çeyrek altın, 1 adet bilezik bulundu.

ALTINLARI GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRMIŞ

Altınları bulur bulmaz yetkililere teslim eden Soner Yılmaz şu açıklamalarda bulundu; İçinde ne var diye bakınca özel eşyalar gördüm. Daha detaylı bakınca altınlar olduğunu gördüm. Çok şaşırdım ilk başta, gerçek olmadığını sandım ama hemşire hanımları çağırdım. Polis ekiplerini aradılar. Biz ailemizden böyle gördük. Almayı doğru bulmadım. Böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Yani alıp gitmenin bir anlam ifade edeceğini düşünmüyorum”

FİNİKE DEVLET HASTANESİ SONER UĞUR'A TEŞEKKÜR ETTİ

Soner Uğur'un düşünceli davranışını takdir eden Finike Başhekimi Yücel Kurt şu açıklamalarda bulundu; “Burada vatandaşımızın ve hastane çalışanlarımızın iyi niyetiyle bir tanesi bile eksilmeden adli emanete teslim ettik. Burada ilginç olan, hastamız burada uzun süre yatan yaşlı bir hastamızdı. Taburcu olduktan sonra vefat ediyor. Eşinde de bir miktar Alzheimer hastalığı bulunuyordu. Dolayısıyla hastanemize herhangi bir eşya kaybı başvurusu olmamıştı. Temizlik yapan arkadaşlarımızın da pek fark edemedikleri bir alan. Herkesin iyi niyetini görmüş olduk. Böyle insanların olması geleceğe olan umudumuzu arttırıyor ve bizi mutlu ediyor”

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr