11.05.2021-16:59 (Son Güncelleme:11.05.2021-16:59)

İstanbul’da Kocasını Sevgilisine Öldürten Kadına 15 Yıl Ceza

İstanbul’da sevgilisin, kocasını öldürmesi için azmettiren kadına 15 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul Ümraniye'de garson olarak çalışan 2 çocuk babası 35 yaşındaki Barış Kaynak, 28 Ocak 2019 gecesi Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki evine girmek istediği sırada motosikletli bir saldırgan tarafından başına iki el ateş edilerek öldürüldüğü tespit edilmiş ve soruşturma başlatılmıştı.

GÖNÜL İLİŞKİSİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Maktul Barış Kaynak'ın eşi olan Şerife Kaynak ile Zafer Kürşad Özdemir'in aralarında gönül ilişkisi bulunduğu tespit edildiği ve sanık Özdemir'in sanık Şerife Kaynak'ı kıskandığını ve maktulü öldüreceğini çeşitli ortamlarda söylediği aktarılmıştı. İddianamede iki sanığın ifadesine de yer verilmişti.

DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Şerife Kaynak ve Zafer Kürşad Özdemir ile taraf avukatları hazır bulundu.

Müştekiler de duruşmaya katıldı. Her iki sanık da yaptıkları son savunmada üzerlerine atılı suçlamaları reddetti.

AZMETTİRİCİ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Mahkeme heyeti, kararında, sanık Zafer Kürşad Özdemir'in maktulü takip ederek ve tasarlayarak cinayeti işlediğini, diğer sanık Şerife Kaynak'ın ise azmettirici olduğunu belirtti.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti sanık Zafer Kürşad Özdemir'i ‘‘Tasarlayarak kasten öldürme’‘ suçundan müebbet hapis cezası ‘‘Ruhsatsız silah, bıçak veya mermi bulundurma, satın alma veya taşıma’‘ suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis ile 820 lira adli para cezasına çarptırdı.

KADINA 15 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Maktulün eşi olan sanık Şerife Kaynak ise ‘‘Tasarlayarak eşi kastan öldürmeye yardım’‘ suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr