05.02.2019-09:54 (Son Güncelleme:05.02.2019-09:48)

IKEA, Mobilya Kiralamaya Başlayacak

Dünyaca ünlü mobilya devi IKEA, mobilya kiralamaya başlayacaklarını açıkladı. Yapılan açıklamada bu şekilde ürünlerin kullanım ömrünün de artacağı kaydedildi.

İsveç merkezli mobilya devi IKEA, müşterilerine mobilya kiralama seçeneği sunmak için İsviçre'de pilot uygulamalara başlamaya hazırlanıyor.

Firmadan yapılan açıklamada müşterilerin kiraladıkları mobilyaları kullandıktan belli bir süre sonra IKEA'ya teslim etmesi, firmanın da mobilyaları elden geçirerek tekrar kullanıma hazır duruma getirmesine dayalı bir model düşündükleri kaydedildi.

Bu yolla daha az sayıda mobilyanın çöpe gitmesinin sağlanması amaçlanıyor.

'ÇEVREYE DUYARLI' İFADESİ MARKAYLA ÖZDEŞ HALE GETİRİLECEK

Sektör analisti Kate Hardcastle BBC'ye yaptığı açıklamalarda IKEA markasının bugüne dek ucuz ve kaliteli mobilya anlayışını temsil ettiğini, fakat firma yönetiminin artık 'çevreye duyarlı' ifadesini de IKEA markasıyla özdeş duruma getirmek istediğini ifade ediyor.

Inter IKEA'nın CEO'su Torbjorn Loof, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada "Ortaklarımızla beraber çalışacağız. Onlara mobilya kiralama olanağı da sunacağız. Kira süresi sona erince mobilyayı tekrar alacağız. Geri aldığımız mobilyaları çöpe atmaktansa onarımlarını yapıp satışa bile çıkarabiliriz. Bu şekilde ürünün de ömrü uzamış olur" diyor.

Büro sandalyeleri veya çalışma masaları gibi ofis mobilyaların kiralama yöntemiyle el değiştiren ilk ürünler olması bekleniyor.

"DETAYLAR NETLEŞİNCE PAYLAŞACAĞIZ"

Fakat ileride müşterilerin mutfaklarını bile kiralamasını mümkün kılacak bir sistemin oturtulması hedefler içinde.

CEO Loof, "Müşteriler ileride mutfaklarını daha kolay ve ucuza yenileyebilecekleri için bu modeli tercih edebilirler" diyor.

IKEA sözcüsünün yaptığı yazılı açıklamada ise "Müşterilerimizi geri dönüşüm ekonomisinde daha aktif bir rol oynamaya teşvik etmek istiyoruz. İsviçre'de başlayacak olan pilot mobilya kiralama uygulamamız şimdilik fikir aşamasında fakat ayrıntılar netleşince paylaşacağız" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr