21.03.2020-14:46 (Son Güncelleme:21.03.2020-15:08)

İçişleri Bakanlığı Açıkladı: Berber, Kuaför, Güzellik Salonları Kapatılıyor

Kuaför, güzellik salonu ile kuaförler bugün saat 18.00'den itibaren çalışmalarını durduracak.

Kuaför, güzellik salonu ile kuaförler bugün saat 18.00'den itibaren çalışmalarını durduracak.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “coronavirüs tedbirleri” konulu ek bir genelge daha yolladı.
Genelge ile coronavirüs önlemleri boyutunda; berber, kuaför, güzellik merkezlerinin çalışmaları bugün saat 18.00 itibariyle geçici süreliğine durdurulacak.

Coronavirüsün yayılmasını engellemek ve vatandaşları korumak için daha önce bir takım umuma açık yerlerin çalışmalarını geçici bir süreyle durdurulması için şehirlere genelgeler gönderen İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler neticesinde, alınan önlemlere ek olarak bir genelge daha yolladı.

Genelgeyle, yapılan işlem esnasında pek çok defa fiziksel temasın olması sebebiyle, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför benzeri iş yerlerinin çalışmaları bugün saat 18.00 itibariyle geçici bir süre için durdurulacak.

Bakanlık, konu olan bu önlemlerle ilgili vali/kaymakamlar aracılığıyla il/ilçe belediyeleri ve iş birliği içinde alakalı kanun kararları çerçevesinde gerekli önlemlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk kuvvetleri aracılığıylan konunun izlenerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini talep etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr