05.10.2018-15:44 (Son Güncelleme:05.10.2018-15:44)

HDP'li ve CHP'li Vekiller Hakkında Fezleke Hazırlandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 HDP'li milletvekili için terör propagandası gerçekleştirmek, 3 CHP'li milletvekili için ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmek suçlamaları ile fezleke düzenledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 12 HDP'li milletvekili için, "terör örgütü propagandası gerçekleştirmek", 3 CHP'li milletvekili için ise "cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması ile fezleke düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen fezlekelerde Ayhan Bilgen, Ayşe Acar Başaran, Alican Önlü, Berdan Öztürk, Bedia Özgökçe Ertan, Feleknas Uca, Filiz Keresteci, Kemal Bülbül, Meral Danış Beştaş, İmam Taşçıer, Nimetullah Erdoğmuş ve Pervin Buldan'ın açıklamalarında terör örgütü propagandası yaptıkları bildirildi.

Fezlekelerin, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin bölgesinde PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü mensuplarının baskı ve zulmünden kurtarmak için yapılan Zeytin Dalı Harekatı karşısında konuşmalar ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ndeki açıklamalarından sebeple düzenlendiği bildirildi.

Öte taraftan CHP milletvekilleri Çetin Osman Budak, Erdin Bircan ve Aykut Erdoğdu için ise "cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması ile fezleke hazırlandı.

Anayasa'nın 83. maddesine göre milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması isteğinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığına verilmek için Adalet Bakanlığına sevk edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr