09.05.2020-13:57 (Son Güncelleme:09.05.2020-14:09)

Gençlik Merkezlerinde Maske Mesaisi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, coronavirüsle mücadelede gençliğin gösterdiği faaliyetlere yönelik önemli bilgilendirmeler yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığa bağlı gençlik merkezlerinde yeni tip coronavirüsle (COVID-19) mücadele çerçevesinde şimdiye dek 850 bin maske üretilerek dağıtıldığını kaydetti.

Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti: "Şu ana kadar gençlik merkezlerimizde 850 bin maske üretilerek dağıtıldı. Gençlerimiz, her alanda olduğu gibi koronavirüsle mücadelede de 'Biz de varız' dediler. Gönüllü gençlerimiz ve bakanlık personellerimiz her fırsatta olduğu gibi maske üretiminde de ortak çalışmalarla önemli başarılar elde ediyor. Güçlü bir devlet olmanın avantajlarını yaşıyoruz. Gençlik merkezlerimiz de salgın sürecinin başından itibaren yoğun mesai harcayarak sağlık çalışanlarımız için siper maske üretiyor."

"YAKLAŞIK 40 BİN SİPER MASKE ÜRETİMİ YAPIYORUZ"
"Hem 3 boyutlu yazıcılar hem de '10 Parmağımda 10 Marifet Atölyesi'yle siper maske üretimine başladık. Gençlik Merkezi gönüllüsü gençler ve gençlik merkezi personellerinin çalışmaları ile günlük yaklaşık 40 bin siper maske üretimi yapıyoruz"

"1 milyon maskeye çok kısa zamanda ulaşacağız. Bu kapsamda bu anlamlı çalışmalarda yer alan personellerimize ve gönüllü gençlerimize teşekkür ediyorum. Bu günleri devlet millet iş birliği ile kısa zamanda atlatacağız"

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr