03.06.2021-14:53 (Son Güncelleme:03.06.2021-21:13)

Ersin Tatar, Ticaret Bakanı Muş'la Bir Araya Geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile bir araya geldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tatar, burada yaptığı açıklamasında, Bakan Mehmet Muş'un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mezunu olduğunu, KKTC'yi yakinen bildiğini ve bu durumun da kendilerini oldukça memnun ettiğini dile getirdi.

Salgın sürecinin üzerinden gelinmesi için ellerinden ne geliyorsa yaptıklarını dile getiren Ersin Tatar, "Pandemi sürecini iyi yönettiğimize inanmaktayım. Bu süre içerisinde her türlü katkıyla bize destek olan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Önemli olan böyle sıkıntılı zamanlarda Kıbrıs Türk halkının arkasında koskoca, güçlü bir Türkiye'nin desteğini hissetmesidir" diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maliye Bakanlığı sürecinde bu meselelerle alakalı pek çok çalışma ve faaliyete imza attığını ifade ederek KKTC'nin ekonomisinin iyiye gidebilmesi için kararlılığa ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde ekonomik açıdan odlukça zor bir zamandan geçtiklerini söyleyen KKTC Cumhurbaşkanı, "Sağlık sistemiyle ilgili yatırımlarla geleceğe özgüvenle bakabiliyoruz. Pandemi sürecini atlattıktan sonra KKTC'nin fevkalade bir yükselişe geçeceğine inanmaktayım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne daha çok yatırım ve ziyaret gerçekleştirmeleri çağrısı yaptı.


TİCARET BAKANI: ÖNEMLİ DÜZENLEMELERLE BERABER İMZA ATARAK DÖNMÜŞ OLACAĞIZ

Ticaret Bakanı da vazifenin başına gelmesinin akabinde ik ziyaretini Kıbrıs'a yaptığını dile getirdi.

KKTC'de pek çok program yapacağını ifade eden Mehmet Muş, alakalı bakanlıklarla görüşmelerin neticeye ulaşması için bir takım imzaların atılacağını ve böylece uygulamaların başlatılacağını söyledi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Yoğun bir programımız olacak. Önemli düzenlemelere hep beraber, iki taraf olarak, imza atmış olarak buradan dönmüş olacağız. Misafirperverlikleri için Sayın Cumhurbaşkanımız Tatar ve heyetine şükranlarımı sunuyorum" açıklamasında bulundu.

Ticaret Bakanı'na ziyareti esnasında KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdulkadir Akgül ve başka görevliler eşlik etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr