04.07.2019-12:04 (Son Güncelleme:04.07.2019-12:00)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milletvekilleri İle Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminden sonra milletvekilleriyle bir araya geldi. Erdoğan'ın, milletvekillerinin değerlendirmelerini dinleyeceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, bakanlar, parti yöneticileri, MYK üyelerinin yanı sıra Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum ve Edirne illerinin milletvekilleri katılım sağladı.

Toplam 60 milletvekilinin bulunduğu toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin sonuçları ile meclis çalışmalarının değerlendirileceği bildirildi. Erdoğan'ın, milletvekilleriyle görüşmeye devam edeceği ve 6 grup şeklinde tüm milletvekillerinin değerlendirmelerini dinleyeceği açıklandı.

BOSTANCI: GENEL BAŞKANIMIZ MİLLETVEKİLLERİNİ DİNLEYECEK

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, toplantıdan önce parti genel merkezi önünde basın üyelerinin sorularını yanıtladı. Bostancı, "Aslında biz seçim döneminde grup toplantıları yapamadık, epey bir süre. Dolayısıyla sayın genel başkanımız milletvekillerimizle bir araya gelememişti. Geçmiş dönemlerde sık sık milletvekilleri ile kahvaltılı toplantılar düzenlendi. Buradaki toplantı, bu bağlamda yapılan bir toplantı. Yine küçük gruplar halinde bir araya gelinecek ve genel başkanımız milletvekillerinin değerlendirmelerini dinleyecek" ifadesinde bulundu.

'REVİZYON, YANLIŞ ANLAŞILIYOR'

AK Parti yöneticilerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin 'sistem revize edilecek' açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ve abartıldığını belirten Bostancı, "Sisteme ilişkin 'revizyon' kelimesi biraz yanlış kullanılıyor. Kastedilen değerlendirmedir. Yoksa sisteme ilişkin değerlendirmelerin verileri görülmeden afakî bir takım sonuçları şimdiden söylemenin manası şu; bu sadece bir değerlendirme, sistemin 1 yıllık uygulamasına ilişkin bir değerlendirme. Bu değerlendirmeyi 2'nci yılda yapar, bunu 3 yılda yapar, her yıl yapabilir, 4 yılda bir yapabilir. Dolayısıyla mesele uygulamanın değerlendirmesidir" şeklinde konuştu.

Bostancı, yargı paketinin meclis gündemine gelmesinin ertelenmesine ilşkin bir soru üzerine de, "Ona ilişkin çalışmalar devam ediyor. Henüz yargı paketi hakkıdna çalışmalar tamamlanmadı" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr